Dolar 32,4488
Euro 34,7445
Altın 2.436,93
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Dolar sakin, euro yükselişte

Dolar sakin, euro yükselişte
28 Haziran 2017 11:39
A+
A-

Dolar sakin, euro yükselişte

Dolar/TL, bayram tatili sonrasında bu sabah 3.52 seviyesinden işlem görürken, euro 4 TL’nin üzerine çıktı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Dreaghi’nin açıklamaları sonrası eurodaki güçlenmeyle euro/TL 4 liranın üzerine yükselirken, ABD’de sağlık reformu yasasına ilişkin oylamanın ertelenmesinin ardından Wall Street’te yaşanan düşüşler ve dolarda küresel değer kaybına paralel dolar/TL’de sakin seyir devam ediyor.

Geçen hafta cuma günü piyasaların kapanış saatlerinde 3.5073/3.5080 seviyesinde olan dolar/TL, bayram tatili sonrası bu sabah 3.5161/3.5196 seviyesinde.

Euro/TL ise 4.0030 seviyesinde işlem görüyor.

ABD’de Senato sağlık reformuna ilişkin oylamayı erteleme kararını ertelerken, bu durum ABD Başkanı Donald Trump’ın iş dünyasını destekleyen politikalarına dair şüphelerin yeniden ortaya çıkmasına neden oldu ve dolar baskı altında kaldı.

ABD Senato Cumhuriyetçi Parti lideri Mitch McConnell, sağlık sigorta sektörü için planlanan reform için oylamayı, yeterli sayıda oy elde edebilmek adına 4 Temmuz sonrasına ertelemeye karar verdiklerini açıkladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ise bankacılık sistemine dair 2007-09 krizinin ardından yapılan reformlar sayesinde uzun süre boyunca bir finansal kriz daha olacağını tahmin etmediğini belirtti.

Öte yandan ECB Başkanı Mario Draghi, Portekiz’de bir konferansta yaptığı konuşmada Avrupa’da ekonomik görünümün iyileşmesiyle beraber ECB’nin politika araçlarını uyarlamaya başlayabileceğini açıkladı. Euro, Draghi’nin parasal genişleme programının günlerinin sınırlı olabileceği sinyallerini vermesinin ardından 10 ayın zirve seviyelerini gördü.

“Küresel olarak dolar zayıf, euro güçlü” diyen Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, “Draghi’nin açıklamaları sonrası eurodaki güçlenmeyle euro/TL’de yukarı hareket etti ve zorlamaya da devam edebilir. Dolar/TL’de ise dolarda ABD’deki oylamanın ertelenmesi ve Yellen’ın açıklamaları kaynaklı küresel değer kaybı nedeniyle aşağı hareket görebiliriz. Dolar/TL’de 3.51’in altına kalması halinde 3.48’i hedefleyecek bir hareket olabilir. Kura bugün global gelişmeler yön verecektir” dedi.

REKLAM ALANI