Dolar 32,5167
Euro 34,8858
Altın 2.451,84
BİST 9.885,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Büyümenin yolu doğru ik stratejisinden geçiyor

Büyümenin yolu doğru ik stratejisinden geçiyor
31 Temmuz 2013 10:52
A+
A-

murat akdemir

Hitay Yatırım Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye genelinde hizmet verdikleri 835 bin POS parkıyla pazarın yüzde 52’sine sahip olan Teknoser, sistem entegratörü olma yolundaki hedeflerine ulaşmak için insan kaynakları  stratejisini yeniden yapılandırdı.

Yeni insan kaynağı politikasıyla; uygulanan performans sistemine göre çalışanların büyük bir kısmı bireysel ya da bölüm başarılarına göre değerlendirilmeye tabi tutuluyor. Teknoser Finans ve İK Direktörü Murat Akdemir değişim ile ilgili “Yeni yapılanmamıza paralel olarak hedeflerimizi büyüttük. Geldiğimiz noktada, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe lider, uluslararası üretici ve çözüm sağlayıcı firmalar ile iş ortaklığı yapan, kurulum, bakım ve destek hizmeti veren, saha gücümüz ve sistem entegratörü kimliğimiz ile kurumsal firmaların tüm IT hizmetlerini sağlayabilecek bir operasyon haline geldik” dedi. Ayrıca Murat Akdemir, hedeflerinin 2014 sonuna kadar tüm şirket çalışanlarının bireysel olarak hedef belirleyebildiği, ölçülebilir performans sistem yapısına geçmek olduğunu belirtti.

Önce içeriden insan kaynağı

Teknoser Finans ve İK Direktörü Murat Akdemir; yapılanma kapsamında çalışanlarla yakın ve açık iletişimin önemli olduğunu vurguluyor. 850 kişinin görev aldığı bir organizasyonda ihtiyaçlar oluştuğunda öncelikle şirket içindeki çalışan kaynağından bu ihtiyacın karşılanmasına özen gösterildiğini belirten Akdemir, şirket içi terfilerin yapıya daha çabuk uyum sağlayacağını belirtiyor. Ayrıca Akdemir, tüm Türkiye genelinde hizmet veren ve bünyesinde farklı dinamikleri barındıran bir şirket olarak kurum, kültür ve hedeflerin tüm çalışanlara aktarılması için çalıştıklarını, bu çalışmaların sektör için bir örnek olacağının altını çiziyor.

Teknoser’de etkin çözüm grupları

Servis odaklı şirket kültüründen satış, çözüm ve müşteri odaklı kültüre geçerken  teknik yetkinlikleri, eğitim düzeyleri, kurum aidiyeti yüksek personeli bünyesine dahil eden Teknoser, sunduğu hizmette çözüm önceliğine önem veriyor. Yeni yapılanma kapsamında sistem entegrasyonu ile network ve güvenlik çözümleri genelinde özel çözüm gruplarının oluşturulduğunu belirten Murat Akdemir, ağırlıklı olarak bu grubun mühendislerden oluştuğunu dile getirdi.

REKLAM ALANI