Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Başçı, faiz indirimi eleştirilerine yanıt verdi

Başçı, faiz indirimi eleştirilerine yanıt verdi
27 Ocak 2015 11:35
A+
A-

Erdem Başçı

Enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı faiz ile ilgili eleştirilere “Ocak ayında ölçülü bir indirim yaptık. Yıl sonunda 45 yılın en düşük enflasyonu mümkün” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, düzenlediği basın toplantısında enflasyon raporunu açıkladı. Faizleri indirirken yavaş davrandığı konusunda hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de hükümet yetkilileri tarafından eleştirilen Erdem Başçı, faiz indirim sürecinin ocakta başladığını ifade ederek sıkı duruşun ise süreceğini söyledi. Başçı konuşmasında şunlara vurgu yaptı:

* Faiz indirimi sürecini bu ay başlattık

* Ocak ayında ölçülü bir indirim yaptık

* Yıl sonunda 45 yılın en düşük enflasyonu mümkün

* Son bir yıldır para politikasında temkinli bir yaklaşım sergiliyoruz, olumlu sonuçlar almaya başladık

* Küresel piyasalardaki oynaklık Türkiye ekonomisini de etkiledi

* Petrol fiyatlarındaki sert düşüşlerin enerji ihracatçısı ülkelerde önemli dalgalanmalara neden oldu

* Yıl ortasında enflasyon yüzde 5 hedefle uyumlu seviyelere yaklaşacak

*Çekirdek enflasyon eğilimleri düşmeye devam ediyor

2015 ENFLASYON ÖNGÖRÜSÜ

Merkez Bankası, 2015 için enflasyon öngörüsünü yüzde 5.5 olarak belirledi. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yılın ilk enflasyon raporunu sunmak için düzenlediği basın toplantısında, enflasyonun 2015 yılı sonunda, orta noktası yüzde 5.5 olmak üzere, yüzde 4.1 ile yüzde 6.9 aralığında, 2016 yılı sonunda, orta noktası yüzde 5.0 olmak üzere, yüzde 3.2 ile yüzde 6.8 aralığında ve orta vadede ise yüzde 5.0 düzeyinde gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü söyledi.

REKLAM ALANI