Dolar 32,4317
Euro 34,7477
Altın 2.441,58
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Avrupa borsalarında son 4 ayın en sert düşüşü

Avrupa borsalarında son 4 ayın en sert düşüşü
11 Haziran 2016 15:16
A+
A-
Avrupa borsalarında son 4 ayın en sert düşüşü

Avrupa hisseleri, yatırımcıların para politikası kararları ve siyasi bazı olaylar öncesi, riskli varlıklardan uzak durmasıyla düştü

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların para politikası kararları ve siyasi bazı olaylar öncesi, riskli varlıklardan uzak durmasıyla, Şubat ayı düşüşünün en aşağı noktasından beri en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra’da 16:32 itibariyle yüzde 2.4 düşerek, ikinci haftalık düşüşünü derinleştirdi. 16’sı hariç tüm hisse senetleri düşerken, İtalya ve Yunanistan’daki bankalar en kötü performansları sergiledi. Euro bölgesi hisse senedi volatilite ölçeği yüzde 17 sıçrayarak, Ocak ayından beri en büyük haftalık yükselişini genişletti.

Yatırımcılar, önümüzdeki iki hafta boyunca Avrupa Merkez Bankası’nın yaz aylarında yeni teşvik yapmayacağı işaretlerine karşın potansiyel tetikleyici etkisi olan birçok olaya karşın tedbir alıyor. Fed’in faiz kararı ve Japonya Merkez Bankası’nın politika açıklaması 15 Haziran’da yapılacak ve ardından ise 23 Haziran’da İngiltere seçmeni Avrupa Birliği’nde kalıp kalmamak adına oylarını kullanacak. İspanya genel seçimleri ise Brexit’ten 3 gün sonra yapılacak.

İsviçre’nin Lucerne kentinde Luzerner Kantonalbank AG traderı Benno Galliker, “Bu kadar fazla şey varken kimse piyasada kalmak istemiyor. Fed, BOJ, Brexit.. Bu piyasaya herkes kızmış gibi görünüyor. Gerçektende yukarı gidebilirmişiz gibi görünüyordu ancak şimdi Avrupa’da her şey çöküyormuş gibi gözüküyor” dedi.

REKLAM ALANI