Dolar 32,5231
Euro 34,7980
Altın 2.444,10
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Altın bu hafta nasıl hareket edecek

Altın bu hafta nasıl hareket edecek
21 Mart 2016 11:15
A+
A-

altın

Geçen hafta Rusya’nın Suriye’deki birliklerinin bir kısmını geri çekmesi ve FED’den gelen açıklamalarla hareket eden altın bu hafta faiz indirimini takip edecek.

Geçtiğimiz hafta, ons altının 1284 seviyesini test etmesinin ardından gelen kar satışları, 1225 seviyesine varan gevşemeye neden oldu. Rusya’nın Suriye’den birliklerinin çoğunu çekmesi de bu düşüşleri tetikler nitelikteydi. Ancak hafta ortasında FED’den gelen ılımlı açıklamalar ons altın tarafında yükselişlere neden olurken, gram bazında TL’deki güçlü duruşla birlikte yükselişlerin sınırlandığını söyleyebiliriz.

Haftanın sonuna yaklaştığımızda ise ons altında git gide tepelerin alçaldığını görüyoruz. Gevşeme devam ettikçe gözler 1225 desteğinde olacaktır. Önceki fiyatlamalara baktığımızda bu seviyeden 3 kez dönüşün olması, desteğin önemini bir kat daha artırmış durumda. Alçalan tepelerin devamlılığının olmaması için ise yeniden 1265 seviyesi üzerinde fiyatlanma görmemiz gerekiyor.

Gram bazında ise geniş bant aralığında hareket göz önünde bulundurulursa, 119.00-113.20 seviyeleri dışında fiyatlama görmedikçe yatay seyri devam edebilir. Kısa vadede ise PPK tarafında herhangi bir faiz indirimi olmaması durumunda kurdaki yükselişe bağlı olarak gram altında 115,75-116,85 direnç bölgesi takip edilebilir. Ancak iyimser hava mevcut gevşemenin devam etmesine neden olabilir ve 113.20 desteği izlenebilir.

REKLAM ALANI