Dolar 32,5886
Euro 35,0441
Altın 2.459,83
BİST 9.861,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

AB’den fon alma yöntemleri kitap oldu

AB’den fon alma yöntemleri kitap oldu
27 Mayıs 2014 09:44 | Son Güncellenme: 27 Mayıs 2014 09:45
A+
A-

AB FON

Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanmanın yolu proje geliştirmeden geçiyor. Çerçeve yardımlarından çok, proje bazında destek vermeyi tercih eden AB, her dönem, aday ülkelere milyarca Euro’luk finansman ayırıyor. Ne yazık ki bu fonların ancak beşte biri kullanılabiliyor. Her yıl yaklaşık 2 bin başvuru eksik evrak ya da hatalı proje sunumu nedeniyle iade ediliyor.

AB kapısından eli boş dönmek girişimcilerimizin şevkini kırsa da AB fonlarından en etkin biçimde yararlanmak için en uygun projeler geliştirmek şart. İstemesini bilmediğimiz için milyarlarca Euro’luk kaynak AB kasalarında bekliyor.

Das ist Almanya (Almanya’da Çalışma ve İş Kurma Rehberi) isimli kitabın yazarları Dr. C. Oğuzhan Gökmen ile Prof. Dr. Francesco Rizzo, bu sefer de AB’den fon alma yöntemlerini kitaplaştırdı.

Gazeteci ve akademisyen Dr. Gökmen ile hükümetlere AB kaynakları ve özel ekonomi danışmanlığı yapan Prof. Dr. Rizzo, Türk girişimcilere, yaşadıkları AB’den bakış açısı sunuyor.

Türk girişimciler için kaynak eser olma niteliğindeki “AB Fonları Kitabı” dört bölümden oluşuyor. Birinci bölümde, AB’nin destekleme sistemi; ikinci bölümde, KOBİ’lerin AB’deki rolü; üçüncü bölümde, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde ve Orta Asya’da uygulanan örnek programlar anlatılıyor. Son bölümde ise dilekçe yazımından başlayarak bir proje sunumunun nasıl tamamlanması gerektiği adım adım gösteriliyor.

Eser, fonlardan yararlanmak isteyen sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar, özel sektör şirketleri, şahıslar ve bu alanda faaliyet gösteren ajanslar da dahil olmak üzere uluslararası bir projenin planlaması ve gerçekleştirilmesi üzerine çalışan herkese yardımcı olmayı hedefliyor.

Hükümdar Yayınları’ndan çıkan bu çalışmayla,  programlara başvuruda bulunmak için ve teşvik sürecinin yönetilmesi esnasında, mümkün olduğunca basit fakat hem kompleks hem de tertipli bir yöntem kılavuzu sunabilen ve genel bir bilgi temeli oluşturan bir el kitabı geliştirilmiş oldu.

Eser, sadece Türkiye’de değil Avrupa’daki Türk girişimciler arasında da eksikliği hissedilen önemli bir boşluğu dolduracak.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI