Dolar 32,5196
Euro 34,8916
Altın 2.431,57
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

30 yıllık istikrarlı hizmetin emin adımlarla zirveye giden yolculuğu

30 yıllık istikrarlı hizmetin emin adımlarla zirveye giden yolculuğu
18 Kasım 2013 14:55 | Son Güncellenme: 13 Aralık 2013 09:33
A+
A-

Cemalettin doğan Hizmet Dergisi’nde ayın konuğu olarak Eylül sayımıza konuk etiğimiz Doğuş Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı, sektörün ilk ve kalıcılarından Cemalettin DOĞAN sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cemalettin DOĞAN : Öncelikle hizmet üreticisini hizmet alanla aynı platformda buluşturan, sektörel sorunlarımızı ve beklentilerimizi yüksek sesle dillendirebildiğimiz Hizmet Dergisi’ni, sektörün yegane iletişim platformu olma görevini yıllardır başarıyla yerine getirdiği için kutluyor, aynı zamanda üyesi olmakla gurur duyduğumuz, mesleki başarılarımızı birlik ve beraberlik ruhuyla destekleyen benim de kurucusu ve bir dönem yönetim kurulu üyesi olduğum yegane kuruluşumuz TESHIAD’ın tüm üyelerine saygılarımı sunuyorum.

En genelde temizlik kavramı, hem insan ve hem de çevre (doğa) açısından son derece stratejik bir kavramdır. Bu önemli kavramın içini insanlığın gelişimine uygun doğru bilgi ve tanımlarla doldurmak, öncelikle biz hizmet üretenlerin temel ilkesel sorunlarından biri olmalıdır.

Hizmet veren kadar hizmet alanın da bilgilendirilmesi, eğitimi, ayrıca evrensel deneyimlerin ulusal pazara kazandırılması, sektörün kurumsallaşması ve kurumsal hizmet talebinin canlı tutulması açısından son derece önemlidir. Buradan yola çıkarak, temizlik sektöründe ulusal ve evrensel ölçekteki yeniliklerden haberdar olmamızı sağlayan, ortak bir yayın gereksiniminin yarattığı boşluğu başarıyla dolduran Hizmet Dergisi’ne, bu misyonu hakkınca taşıyor olması ve bu değerli çabası için ayrıca bir teşekkür borçluyuz diye düşünüyorum.

Doğuş Temizlik, temizlik sektörünün ilk ve kalıcı firmalarından biri olarak hizmette sınır tanımıyor

Tarihi 1970’li yıllara uzanan ticari tecrübemiz ışığında, 1982 yılında Tempar olarak temellerini attığımız fakat, sizlerin bu günkü bildiği ünvanıyla Doğuş Temizlik, 30 yılı aşkın bir süredir temizlik sektörünün ilk ve kalıcı firmalarından biri olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Ülkemizdeki farklı sektörlerde yatırım ve hizmet üreten şirketlerimiz içindeki saygın ve başarılı yeriyle Doğuş Temizlik, bir bütün olarak gerek büyümemizde, gerekse bir çok sektörde yaptığımız yeni yatırım ve açılımların başarıya ulaşmasında bizlere hem esin kaynağı olmuş ve hem de bu süreçleri her anlamda dinamik olarak destekleyen önemli bir aktör olmuştur. Zira Doğuş Temizlik, aynı zamanda toplam kalite anlayışını ilk kez sektöre taşıyan Türkiyenin sayılı firmalardan biri olmakla, müşteri memnuniyeti odaklı çalışma anlayışı ve sunduğu yüksek hizmet satandartları ile hizmet alan firmaların bakış açısını değiştirmiş, daha seçici bir tüketici kalitesinin gelişimine katkıda bulunmuştur.

Doğuş Temizlik, hissedarları, profesyonel yöneticileri ve işinde uzman ekipleriyle teknolojik özellikleri sürekli yenilenen makine parkuru ve uluslararası markalara sahip kimyasal desteği ile temizlik sektöründe birçok ilke imza atmıştır. Dün verdiği hizmetlerin ödülü olarak bu gün 50’ye yakın ilimizdeki kamu kurumu, kamu ve özel sektöre ait kayda değer hastaneler, yurtlar, askeri birlikler, üniversiteler, AVM’ler başta olmak üzere yüzlerce kuruma genel temizlik hizmeti vermeyi sürdürmektedir. Diğer tüm şirketlerimizi dahil tutarak ifade ediyorum, 10 bine yakın çalışanımızla yarattığımız istihdam ve verdiğimiz hizmet kalitesiyle, temizlik sektöründe de öncü olma hedefimizden sapmaksızın, ülke ekonomisine ciddi bir artıdeğer katmaya devam ediyoruz.

 Temizliğin amacı sadece bir alanın düzenli ve temiz görünmesini temin etmek değildir

 Hastane, otel, AVM vb gibi toplu yaşam alanları, toplum sağlığı açısından hayati öneme sahip yerlerdir. Unutulmamalıdır ki, temizliğin amacı sadece bir alanın düzenli ve temiz görünmesini temin etmek değildir. Genel temizlik esaslarına her zaman sadık kalınmalı, ortam her zaman az kirli alandan çok kirli alana doğru sistematik biçimde temizlenmelidir. Örneğin hastane gibi insan hayatı açısında direkt olarak risk içeren alanlarda, öncelikli olarak hasta bölgeleri, sonrasında bu bölgenin yan alanları, koridorlar ve oda, en son olarak tuvalet temizliği yapılmalıdır. Yine temizlik solüsyonları bölgenin risk durumu analizine uygun olarak hazırlanmalı, personel temastan kaçınma önlemlerine mutlaka uymalı, temizlik maddeleri ile dezenfektanlar asla birbirine karıştırılmamalı, kullanılan malzemelerin temizliğine ayrıca özen gösterilmelidir. Ortamın temiz görünmesi değil, ortamda kalıcı bir hijyen temin edilmesi ve hijyen zincirinin her evresinin gerektirdiği titizlikle korunması hedeflenmelidir. Bu yönü ile Doğuş Temizlik, hijyene bir bütün olarak bakmaktadır.

FabrikaCephe 20cm - Kopya

Hijyen zincirinde denetleyemediğimiz alanların başarımızı gölgelemesini engellemek açısından ciddi bütçeler eşliğinde yatırımlar yapıyoruz. Bu maksatla Türkiye’nin en modern endüstriyel çamaşır yıkama tesislerinden birini, Doğuş Laundry Endüstriyel Çamaşır Yıkama Fabrikamızı açtık. Sahip olduğumuz dünyanın en gelişkin yıkama teknolojisi olan Tünel Yıkama Sistemi sayesinde maksimum hijyen ve temizlik sağlıyoruz.

İlki İstanbul Kıraç mevkiinde olan ve 9600 metrekare kapalı alana sahip kendi binamızda, ülkemizin en hijyenik, en modern tesislerini kurduğumuzu ifade etmiştik. Bu tesislerimizde endüstriyel çamaşır yıkama alanındaki ihtiyaçlara yönelik yüksek standartlarda çözümler üretiyoruz. Yakın zamanda yatırımını yaptığımız ilave tesislerle kapasiteyi artırmış bulunuyoruz. Günlük 80 ton yıkama kapasitesine sahip iki çamaşırhanemiz, sadece otel çamaşırında günlük 40 ton kapasiteye ulaşmış bulunmaktadır.

Tesislerimizde yüksek Alman teknolojisiyle sağlanan kalıcı hijyen zinciri, kirli ve temiz kategorilerine ayrı sistemlerde işlem yapmak suretiyle korunmuş olmakta ve tekstiller kesinlikle hijyen kurallarına uygun temizlenmektedir.

Genel temizlik esaslarından asla ödün vermeyen Doğuş Temizlikin referansları arasında, bilinen bir çok kamu kurum ve kuruluşu, marka değeri taşıyan özel hastaneler, oteller, AVM’ler ve ülkemizin alanında lideri olmuş bir çok kuruluşunu sayabiliriz.

 13

Temizlik sektöründe başlıca hizmet verdiğimiz alanlar;

                            Ofis, Alışveriş Merkezi, Grosmarket, Fabrika ve Hastaneler;

Okullar (Anaokulundan, Üniversiteye)

Otel – Motel – Camping – Tatil Köyleri, Havuz Temizliği, Siteler ve Spor Kompleksleri

Bankalar, büyük Mağazalar

Hava Alanları ve Yolcu İstasyonları (Metro – Gar – Otogar)

Restaurant – Cafeteria ve Eğlence Merkezleri

 

Kamu ve özel sektörün işgücü açığını gidermek konusunda dış kaynaklardan yararlanma taleplerine cevap üretiyor, uzman yöneticilerimizin denetiminde outsourcing desteği veriyoruz. Böylece hizmet alan kurum ve kuruluşlar kendi ana işlerine odaklanabiliyor ve işgücünden kaynaklı aksaklıklara maruz kalmıyorlar

Uzman yöneticiler denetiminde; kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlara; servis elemanı, şoför, kat görevlisi, servis hostesi, aşçı, sekreter, büro elemanı, santral ve bilgisayar operatörü, ofis boy, hemşire, hastabakıcı, komi, güvenlik görevlisi, gündüz ve gece bekçileri gibi, konularda eğitimli, sorumlu ve tecrübeli personel tahsisi yapıyoruz.

Alışveriş merkezleri (AVM), iş merkezleri, siteler gibi mekanların yönetiminde, ortak yaşam alanları oluşturmak ve olası sorunları çözüme kavuşturmak için profesyonel bir yönetim ekibi gerekmektedir.

Konusunda uzman profesyonel kadrolarımızın ilkeli yönetim anlayışıyla, yerleşim bölgesinin güvenliğinden temizliğine, ısınmasından yangın güvenliğinin sağlanmasına kadar tüm süreçler, profesyonel ekip tarafından takip edilip, hayata geçirilmektedir.

“Yabancı oyuncular temizlik sektöründe yerel gerçekliğe henüz tam olarak uyum sağlayamamıştır”

 Türkiye’de temizlik sektörü son yıllarda büyüme doğrultusunda çok ciddi bir ivme kazanmış ve dinamik bir yapıya kavuşmuştur. Bu durumu fark eden yabancı kuruluşlar ülke pazarına girmiş, kimi yerli firmalarla çeşitli ortaklık kurmuştur. Evrensel deneyim ve birikimlerin ulusal sektöre kazandırılması açısından her ne kadar avantajlı bir durum olsa da, yabancı oyuncular henüz yerel gerçekliğe tam olarak uyum sağlayamamış, sektörün kurumsallaşması için gerekli yasa ve yönetmeliklerin çıkarılamamış olması ve nitelikli işgücü ve kurumsal yönetim boşluklarıyla ilgili sorunlarla henüz baş edememişlerdir.

Sektörün ilklerinden olmamız hasebiyle, doğal olarak ulusal pazarda kayda değer bir payımız var. En başta da ifade ettiğimiz gibi, 50’ye yakın ilimizdeki kamu kurumu, kamu ve özel sektöre ait hastaneler, yurtlar, askeri birlikler, üniversiteler, AVM’ler başta olmak üzere yüzlerce kuruma genel temizlik hizmeti veriyoruz. Örneğin marka değeri taşıyan özel hastanelerin yüzde 80’iyle çalışıyor olmamız sanırım bir fikir verecektir sizlere.

                                                                                                      KALİTE POLİTİKAMIZ

İlkemiz; tüm personelimiz ve müşterilerimizin memnuniyetidir.

Sloganlarımız

Önce kalite

Tüm personelimizin ve müşterilerimizin memnuniyeti temel ilkemizdir.

Müşterilerimizin mutluluğu önceliğimizdir.

Çalışanlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanması yönetim anlayışımızdır.

Müşterilerimizin mutluluğunun temeli, mutlu edilmiş çalışanlarımızdır.

TEMİZ BİR DÜNYA, GÜVENLİ BİR GELECEK İÇİN; ÖNCE İNSAN!

 

Firma sayısına paralel olarak pazar paylarının daralması, rekabet koşullarının sertleşmesine neden olmaktadır

Günümüz dünyasında artan firma sayısına paralel olarak pazar payları daralmakta ve bu daralma rekabet koşullarının sertleşmesine neden olmaktadır. Bu durum varlık sebebimiz olan müşteri kavramını daha da önemli hale getirmekte ve süreç artık geleneksel metotlarla yönetilemez olmaktadır. Müşteri beklenti ve şikayetlerinin kişiden kişiye değişim gösteriyor olması, bizleri bu konuda daha sistematik bir yaklaşıma itmektedir. Müşteri beklentilerinin artması bizleri müşteri memnuniyeti prosesleri oluşturmaya ya da diğer bir deyimle, evrensel müşteri memnuniyeti proseslerini uygulamaya teşvik etmektedir. Dünyada 1990’lı yıllarda başlayan CRM (Customer Relations Management) çalışmaları ancak 2004 yılında ISO standartlarına dönüşmüş ve uygulanabilir hale gelmiştir.

Doğuş Temizlik, bir müşteriyi elde tutmanın, kaybedilen bir müşteriyi yeniden kazanmanın yeni bir müşteri edinmekten katbekat daha pahalı olduğu gerçekliğinin farkındadır. Bu farkındalığı sayesindedir ki, 2000’li yıllardan itibaren kurumsallaşma doğrultusunda hızla yeniden yapılanmaya gitmiş, sürdürülebilir bir hizmet kalitesini temin için altyapısını ISO standartlarına uygun hale getirmiştir.

“İşsizliğin en büyük ilacı olarak, ‘hizmet sektörü’ gösteriliyor”

 Teknolojideki gelişim ve değişime paralel olarak; yaşam biçimleri, iş alanları, iş bitirme yöntemleri sürekli olarak bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Geçmişte insan emeğinin yoğun olarak kullanıldığı birçok iş alanı, günümüz bilgi çağında, teknoloji ve akıllı yazılımlar ile yönetilmeye başladı. Hatta, önümüzdeki on yıllık süreçte birçok iş kolu ağırlıkla, insan emeği yerine, akıllı robotlar ve yazılımlar kullanıyor olacak.

Karşı konulmaz bilimsel ve teknolojideki gelişmeler, “kaba” insan emeğini üretim süreçleri içinde yedeklerken, öte yanda global ekonomik ve finansal krizler, dünyanın karşısına en ciddi sorun olarak ‘işsizlik’ sorununu çıkartıyor. Günümüzde en gelişkin ekonomilerde bile ‘işsizlik’ olgusu hala daha içinden çıkılması güç bir sorun olarak ifade edilmektedir. Üretim sektörlerindeki gelişimden kaynaklı olan bu sosyal sorunun yani işsizliğin en büyük ilacı olarak, ‘hizmet sektörü’ gösteriliyor. Ne var ki ülkemizde hizmet sektörü yıllardır bir çok tanımdan, ilgili yasalar ve akademik destekten yoksun bir şekilde, adeta el yordamıyla kendi kaderini tayin etmek durumunda kalmıştır. Gelinen noktada rekabet koşullarını belirli ilkesel çerçevelere kavuşturmak, ihtiyaç duyduğumuz yasa ve yönetmeliklerin çıkarılabilmesi için sektör olarak azami birlikteliği sağlamak, gerek fiyat ve gerekse hizmet standartları arasındaki uçurumu ortadan kaldırabilmek için çok daha fazla çaba göstermeliyiz.

“Gelecek birkaç yıl içinde turizm sektörüne güçlü bir giriş yapmayı hedefliyoruz”

 Doğuş Temizlik olarak, ülkemiz hizmet sektörünün ilklerindeniz. Ayrıca faaliyetlerini başarıyla sürdüren sektörün öncü ve istikrarlı firmalarımız, birçok alanda ilkleri gerçekleştirirken, yarattığımız istihdamla ülke ekonomisine katma değer üreten en büyük dinamik güçlerden biri olduk.

Temizlikten güvenliğe, posta dağıtım ve ayırım hizmetlerinden endüstriyel çamaşır yıkamaya, inşaattan eğitime kadar çok geniş bir ekonomik yelpazede faaliyet gösteren şirketlerimiz, 30 yıldır zirveye uzanan yolculuğunda istikrarlı bir şekilde ve emin adımlarla ilerliyor.

Çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve paydaşlarımızla birlikte oluşturduğumuz sinerji, grubumuzu başarıdan başarıya taşıyor. Gelecek 5 ve 10 yıl içerisinde, İstanbul başta olmak üzere, ülkemiz genelinde hizmet verdiğimiz kamu ve özel sektör kuruluşlarının sayısını artırırken, hizmet sektöründe sahip olduğumuz bilgi birikimi ve tecrübemizi komşu ülkelerle paylaşmayı planlıyoruz. Aynı zamanda, gelecek birkaç yıl içinde yurtiçi veya yurtdışında 5 yıldızlı otel zincirleri kurmak suretiyle turizm sektörüne güçlü bir giriş yapmayı hedefliyoruz.

Aynı temel gaye etrafında kenetlenmiş şirketler topluluğu olarak, bu güne kadar başarılarımıza ortak olan ve gelecekte ortak olmaya devam edecek, tüm çalışma arkadaşlarımıza, hizmet verdiğimiz müşterilerimize ve tedarikçilerimize en derin şükranlarımızı sunarak, teşekkür ediyoruz.

Zirveye uzanan yolculuğumuzda, tüm paydaşlarımızla güçlerimizi birleştirerek oluşturacağımız sinerji ile daha nice başarılara imza atacak olmanın heyecanını yaşarken, Türkiye ekonomisine ve istihdam artışına katma değer yaratmaya devam edeceklerini belirti.

Hizmet Dergisi

 

REKLAM ALANI