Dolar 32,4480
Euro 34,7443
Altın 2.437,76
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

2016’da kurumsal sınırlar kalkıyor; yeni iş modelleri oluşuyor

2016’da kurumsal sınırlar kalkıyor;  yeni iş modelleri oluşuyor
18 Şubat 2013 09:42
A+
A-

The globe is put on the finger and it balances

 Avrupa’nın lider IT hizmetleri şirketi Atos’un “Ascent Journey 2016 – Sınırları Olmayan Kurumlar” raporu, global trendlerin firmaların inovasyon ve üretim süreçlerine etkisini ortaya koyuyor. Raporda, bu trendler doğrultusunda günümüzde oluşan yeni iş modelleri de tartışılıyor.

 Avrupa’nın lider IT hizmetleri şirketi Atos, bilişim ve teknoloji gündeminin son trendlerini içeren raporu Ascent Journey 2016yı yayımladı. Raporda, veri pazarı, nakit para taşımayan toplum, sosyal ve paylaşımlı inovasyon gibi yeni ana akımların 2016’da ekonomiyi ve toplumsal hayatı nasıl şekillendireceğine ilişkin öngörüler yer alıyor. Rapor ayrıca, verimliliği arttırıcı IT inovasyonlarını, yeni ilişki biçimlerini ve ekonomiyi canlandırmak adına gerekli olan yeni iş modellerini de masaya yatırıyor.

 DİJİTAL DÜNYA ÇALIŞMA BİÇİMLERİNİ DEĞİŞTİRİYOR

“Ascent Journey 2016” raporu, Atos bünyesindeki en iyi 90 iş teknolojistinin yer aldığı “Atos Bilimsel Topluluğu” tarafından hazırlandı. Rapora göre, çoğrafi değişimler, değişen dijital ortam ve globalleşme hem şirketler, hem de şirketlerle müşterileri arasındaki geleneksel sınırların kalkmasına sebep olacak. Bu durum aynı zamanda yeni çalışma biçimlerinin oluşması anlamına geliyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM EKONOMİYİ CANLANDIRACAK

Dünya üzerinde bugün 1.5 milyardan fazla insan, akıllı telefon veya tablet bilgisayar kullanıyor. 1 milyardan fazlası ise sosyal ağlar kanalıyla bilgi paylaşımında bulunuyor. Her geçen gün artan sayıda şirket, çalışanları ve müşterileriyle işbirliğini artırmak adına, kurumsal sosyal ağlar oluşturmayı tercih ediyor. Bu veriler büyük bir hızla daha açık, şeffaf ve birbirine bağlanmış bir dünyaya doğru gittiğimizin bir kanıtı.

Bunun sonucunda yeni hizmet ve iş modellerinin gündeme geleceğini savunan “Ascent Journey 2016”ya göre, bu dönüşüm büyümeyi hareketlendirecek ve ekonomiyi canlandırmada da anahtar bir rol oynayacak.

 Atos Başkanı ve CEO’su Thierry Breton, raporla ilgili olarak, “IT kanalıyla gerçekleştirilen inovasyonlar, hem ekonomiyi hem de toplumu büyük oranda etkiliyor. Temel değişikliklerin yaşandığı bir dönemdeyiz ve bu yeniliklerin getirdiği fırsatları değerlendirmeliyiz. Buda ancak şirketlerin müşterileriyle güvene dayalı, açık ve dürüst ilişki modelleri kurmalarıyla mümkün olacaktır” açıklamasını yapan Breton, Ascent Journey 2016’nın bu değişimlerin getireceği büyük fırsatlara da ışık tuttuğunun altını çiziyor.

 “Ascent Journey 2016” raporunun dikkat çeken maddeleri

ü 2012’nin patent savaşları geçmişte kalacak. Şirketler, artan araştırma giderlerini ve kısa ürün yaşam döngülerini karşılamak adına yeteneklerini paylaşmayı öğrenecek. Sosyal ağlarla yetişen Y kuşağı çalışanlarının artması bu süreçleri hızlandıracak.

ü Tüketicilerin dijital dünyada her zamankinden daha fazla kişisel bilgi paylaşmaları ve bu bilgilerin kayıt edilmesi, şirketlerin sundukları hizmetlerini veri analizlerine göre iyileştirmelerine ve gelecekteki ihtiyaç ve talepleri daha iyi tahmin etmelerine olanak sağlayacak.

ü Tüketiciler ve şirketler arasındaki güven ilişkisi daha fazla bilgi paylaşımına sebep olacak ve bu şekilde hizmet kalitesi artacak. Böylece ortaya çıkan internet ekonomisi uygulamalarının farklı modelleri her iki tarafa da fayda sağlayacak.

ü Tüketicilerin dijital ortamda satın alma tercihlerinin artması ve çeşitlenmesine ek olarak geleneksel mağazalar ve perakende sisteminde de nakit ödeme ortadan kalkacak. Böylece “Sıfır Nakit Toplumu” oluşacak.

ü Güven ve karşılıklı olarak karlı ilişkilere dayanan dijital bir dünyada, büyümeyi canlandırmak için gerekli olan yeni hizmet ve iş modelleri yaratılacak; ancak bu durum aynı zamanda dikkatli bir aracılık ve yönetim gerektirecek.

 

REKLAM ALANI