Dolar 32,3596
Euro 34,8026
Altın 2.397,41
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Zeybekçi: Yıl sonu hedefi tutmayabilir

Zeybekçi: Yıl sonu hedefi tutmayabilir
12 Eylül 2014 16:31
A+
A-

nihat_zeybekci_650_4[1]2. çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Bakan Zeybekci, yıl sonunda yüzde 4 büyüme hedefinin görülemeyebileceğini ve iç talebin biraz daha rahat bırakılması gerektiğini ifade etti

İkinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yıl sonu büyüme hedefini yüzde 4 olduğunu ve ilk yarıda büyümenin yüzde 3.3 olarak gerçekleştiğini hatırlatırken, Yıl sonunda yüzde 4 ve üzerini göremeyebiliriz dedi.

Zeybekci  Türkiye’nin büyüme beklentileri yılın ikinci yarısında yukarı revize edilecektir derken, büyümenin iç talep değil ihracat kaynaklı gerçekleştiğini ve iç talebin biraz daha rahat bırakılması gerektiğini ifade etti.

Özel tüketimin payının olması gerekenin çok altında olduğunu söyleyen Zeybekci, İç talebin büyümeye katkısı ikinci çeyrekte negatif oldu. Hem iç talep hem de ihracat kaynaklı bir büyüme sağlanmalı dedi.

Zeybekci Avrupa Birliği’nde güçlü olmasa da bir kıpırdanma olduğunu ve bunun ihracata olumlu yansıdığını da söylerken, hizmet ihracatının yüzde 10 arttığını, bunda müteahhitliğin önemli payı olduğunu söyledi.

Zeybekci ayrıca cari açığın beklentilerin üzerinde daraldığına dikkat çekerken, Yıl sonu cari açık beklentimiz 45 milyar dolar, sayrısafi yurtiçi hasılanın cari açığa oranı beklentimiz ise yüzde 5.5 dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI