Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Z KUŞAĞI ESNEK ÇALIŞMA, HIZ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ İSTİYOR

Z KUŞAĞI ESNEK ÇALIŞMA, HIZ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ İSTİYOR
23 Temmuz 2023 13:21 | Son Güncellenme: 23 Temmuz 2023 13:35
A+
A-

Z kuşağı terimini her geçen gün daha da çok duymaya devam ediyoruz. Beklenti ve tercihler anlamında diğer kuşaklardan oldukça farklı bir profil çizen Z kuşağına ait bireyler içine doğdukları teknoloji paralelinde tüm hayat görüşlerini neredeyse teknolojiye göre oluşturuyorlar.

Kariyer anlamında da farklı bir yaklaşıma sahip olan kuşağın üyeleri maaş odaklı bir kariyer planı yerine esnek çalışma saatlerine sahip, teknolojik olanakların en üst seviyede sunulduğu iş yerlerini tercih ediyor. Günde 8 saatten fazla online olan ve Y kuşağına göre mobil cihazlardan 2 kat daha fazla alıveriş yapan Z kuşağının en önem verdiği konuların başında ise hız geliyor. IBM tarafından yapılan bir araştırma, Z kuşağı üyelerinin yüzde 62’sinin yüklenmesi çok yavaş olan bir uygulama veya web sitesini bir daha tercih etmediğini gösteriyor. 17.07.2023, İstanbul Z kuşağının beklentileri, yaş, kültürel ve coğrafi farklılıklar gibi birçok faktöre bağlı olarak değişse de bu konuda bazı konu başlıkları öne çıkıyor. Yapılan araştırmalara göre Z kuşağı maaş odaklı bir kariyer planı yerine esnek çalışma saatlerine sahip, teknolojik olanakların en üst seviyede sunulduğu iş yerlerini tercih ediyor. Teknoloji ve otomasyon daha sağlıklı bir çalışma ortamı yaratıyor.

Dell Teknolojileri tarafından yapılan bir araştırma ise Z kuşağı üyelerinin yüzde 91’inin iş seçerken teknoloji odaklı düşündüğünü ortaya koyuyor. Araştırmaya göre kuşağın üyelerinin yüzde 80’i teknoloji ve otomasyonun daha sağlıklı bir çalışma ortamı yarattığına inanıyor. Çalışanlar modern teknoloji ekipmanlarıyla birlikte anında sohbet edebilecekleri mesajlaşma uygulamalarını tercih ederken gündelik hayatta kullandıkları teknoloji tabanlı araç ve uygulamaları iş süreçlerinde de kullanmayı talep ediyorlar. Z kuşağı günde 8 saatten fazla online Hubspot tarafından yapılan araştırma, Z kuşağı üyelerinin yüzde 74’ünün boş zamanlarını online ortamda geçirdiğini gösteriyor. Günde 8 saatten fazla online olan ve katılımcıların yüzde 35’inin 2 saat ve üzerinde sosyal medya platformlarını kullandıklarını gösteren çeşitli araştırmalar, Z Kuşağı tüketicilerinin mobil cihazlardan alışveriş yapma olasılıklarının Y kuşağına göre 2 kat daha fazla olduğunu da ortaya koyuyor. Hız, en önemli faktörler arasında Hız da bu kuşağın üyelerinin en önem verdiği unsurlar arasında önde geliyor. Yapılan araştırmalar, Z kuşağı üyelerinin yüzde 62’sinin yüklenmesi çok yavaş olan bir uygulama veya web sitesini bir daha tercih etmediğini gösteriyor.

Medianova, Z kuşağının en çok kullandığı pazar liderlerine hizmet veriyorZ kuşağının en önem verdiği hız faktörünün de kendileri için büyük önem taşıdığını belirten yerli ve global teknoloji şirketi Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Yapılan araştırmalar bir mobil uygulamanın tercih edilmesindeki öne çıkan faktörün ‘hız’ olduğunu ortaya koyuyor. Mobil uygulama kullananların sayısındaki artış işlem trafiğini artırırken uygulamaların da performansını büyük ölçüde etkiliyor. Medianova Aksela ile mobil uygulamaların optimum performans göstermesini sağlayan bir hızlandırma çözümü sunuyoruz.  Z kuşağının en çok kullandığı; e-ticaret, OTT, oyun ve daha birçok sektördeki pazar liderleri, kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunmak için Aksela’yı kullanıyor.” diyor.

Nitelikli bir yetenek yönetimi yürütüyoruz Sevim, “Genç istihdamını ve üniversite öğrencilerini destekleyen bir kurumuz. Z kuşağı üyelerinin beklenti ve talepleri bizler için oldukça önemli. Eğitim programımızla, öğrencilik hayatı devam ederken Medianova’da deneyim kazanma şansı yakalayan öğrencilere bizimle part-time, mezuniyetleri sonrasında ise tam zamanlı çalışma seçenekleri sunuyoruz.  Tüm süreçlerinde belirli bir oryantasyon sürecine dahil olan genç yeteneklerimiz mentorleriyle birlikte kariyer yolculuklarında tecrübe kazanmış oluyorlar. Ekip ruhumuzu desteklemesi açısından ekibe katılacak arkadaşlarımız adına nitelikli bir yetenek yönetimi yürütüyor, onlardan gelen geri dönüşlere büyük önem veriyoruz.

REKLAM ALANI