Dolar 32,4652
Euro 34,8281
Altın 2.452,43
BİST 9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Türkiye’de: 5.17 € Almanya’da: 36.98 €

Türkiye’de: 5.17 € Almanya’da: 36.98 €
21 Mayıs 2014 09:33
A+
A-

man otobusAlman kamyon ve otobüs üreticisi MAN, cazip işçi maliyeti ve yüksek talep nedeniyle lüks otobüs fabrikasını Almanya’dan Ankara’ya taşıma kararı aldı.

Almanya’nın otobüs ve kamyon gibi ağır vasıta üreticisi MAN, Almanya’nın Plauen kentinde bulunan otobüs üretimini Ankara’ya kaydıracağını duyurdu. Neoplan tipi şehirlerarası lüks otobüslerin üretildiği tesiste özellikle Avrupa pazarı için iki katlı ve geniş kabinli otobüsler üretiliyordu. Gelen bilgilere göre taşınma operasyonunun Mart 2015’e kadar tamamlanması planlanıyor. MAN’dan yapılan açıklamada Plauen’de bulunan fabrikanın Ankara’ya taşınması sonucu işsiz kalacak 420 Alman işçinin ise şirketin bağlı olduğu Volkswagen Grubu fabrikalarında istihdam edileceği belirtildi. MAN Kamyon ve Otobüs Bölümü Başkanı Anders Nielsen, fabrikanın Almanya’dan ayrılmasının kendileri için kolay bir karar olmadığına işaret ederek, “Mevcut durum bizim için de oldukça üzücü. Neoplan’ların Plauen’deki üretim geleneğini ve bunun öneminin farkındayız. Ancak sonuç olarak üretimi kaydırma planımıza alternatif bir seçeneğimiz kalmadı” dedi.

KRİZ SÜRÜYOR

Gelen bilgilere göre MAN’ın otobüs fabrikasını taşıma kararı önemli ticari sorunlara işaret ediyor. Bunların başında Neoplan tipi lüks otobüslere olan talebin Avrupa genelinde tarihin en düşük seviyesine inmiş olması geliyor. Ayrıca otobüslerin hedef piyasaları olarak bilinen AB’li ülkelerin hala ekonomik sorunlardan çıkamamış olması da satış rakamlarını kötü etkiledi. Taşınma kararını hızlandıran en önemli neden ise Almanya’daki işçi maliyetleri oldu. Buna göre Almanya’da otobüs üretimi gibi sektörlerde çalışan kalifiye işçilerin saat ücreti 36.98 Euro seviyesineyken bu rakam Türkiye’de 5.17 Euro’ya kadar iniyor.

 MAN kapanan fabrikaya 3 yıl önce 19 milyon  Euro yatırım yaptı

-Almanya’nın Plauen kentinde bulunan fabrika 20 bin metre kare büyüklüğünde.

-Toplam 420 çalışanı var.

-Tesise 2010’da yapılan 19 milyon Euro’luk yatırımla teknolojik altyapısı üst seviyeye taşındı.

-Üretim merkezde şirkete ait Starliner, Cityliner ve Jetliner modelleri üretiliyor.

-Fabrikada aynı Ankara’da olduğu gibi üretim ISO 14001 çevreci standartlarına göre yapılıyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI