Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 29°C
Sal 29°C

TOBFED İLE KADINLAR OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE MUCİZELER YARATIYOR

TOBFED İLE KADINLAR OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE MUCİZELER YARATIYOR
26 Mayıs 2024 14:39
A+
A-

Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED) liderliğinde 3 yıldır Automechanika fuarı kapsamında düzenlenen ve oldukça ilgi gören “Ustalar Yarışıyor”, kadın istihdamına katkı sağlamak ve kadınların otomotiv sektöründeki varlıklarını artırmak amacıyla “Kadın Ustalar Yarışıyor” olarak yoluna devam ediyor.

23–26 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Automechanika Istanbul’da Türkiye’de ilk defa kadın ustalar yarışacak.

Tüm dünyadan binlerce otomotiv endüstrisi profesyonelinin ziyaret edeceği Automechanika Istanbul 2024 fuarında, TOBFED’in katkılarıyla hazırlanan “Kadın Ustalar Yarışıyor” etkinliğinde otomobil bakım profesyonelleri, hünerlerini sergileyip birbirleriyle kıyasıya yarışacak.

“İşin cinsiyeti olmaz, ustası olur”

TOBFED ve kadın ustalar iş birliği ile yenilenen etkinlikte, kadınlar erkek mesleği olarak tanınan cam filmi uygulamaları, folyo kaplama, lastik ve balata değişimi alanlarındaki becerileriyle hünerlerini sergileyecek ve düzenlenecek rallinin birincisi şampiyonluk kupasının yanı sıra birçok değerli ödülün sahibi olacak.

TOBFED, Kadın İstihdamını Teşvik Edecek Uygulamalara Yer Verecek

Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, fuarda gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında şunları söyledi:

“Sektör temsilcileri, son gelişmeleri paylaşması ve barındırdığı fırsatlar nedeniyle Automechanika Istanbul fuarına büyük ilgi gösteriyor. Birçok etkinliğe yer vereceğimiz TOBFED standında, federasyonun faaliyetleri hakkında bilgi verecek ve sektöre ilişkin güncel bilgileri paylaşacağız. Ayrıca, geçmiş fuarlarda yaptığımız ve bu yıl 3.sünü düzenleyeceğimiz ‘TOBFED Ustalar Yarışıyor‘ yarışmasının formatında değişiklik yaparak, bu yıl bu yarışmayı “Kadın Ustalar Yarışıyor” adıyla gerçekleştireceğiz. Formatı yenilememizin amacı kadın istihdamını teşvik etmek, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak ve kadınların iş kurmasını teşvik etmektir. Ayrıca, düzenlenecek konferans ve seminerlerde TOBFED üyeleri, sektör uzmanlarının yanında konuşmacı olarak yer alacak ve ziyaretçilere sektördeki gelişmeler hakkında bilgi verecek.”

REKLAM ALANI