Dolar 32,3824
Euro 34,7587
Altın 2.410,92
BİST 10.116,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Rüzgar Çalıştayı 27 mart’ta Ankara’da

Rüzgar Çalıştayı 27 mart’ta Ankara’da
25 Mart 2013 09:00 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2013 21:56
A+
A-

Türeb Başkanı Mustafa S

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA)  işbirliği ile 27 Mart 2013 tarihinde Ankara ATO Congresium’da “Rüzgar Potansiyelini Ekonomiye Taşımak” konulu önemli bir çalıştay düzenleniyor.

25.03.2013– Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği’nin de destek verdiği çalıştaya hem yurtiçinden hem de yurtdışından katılım yoğun. Türkiye, elverişli makro ekonomik durumu, artan elektrik ihtiyacı, potansiyel rüzgar kaynakları ve hırslı hedefleriyle Kilit bir Pazar niteliğinde. Çalıştay, bu hedefte; Türkiye’nin karşılaşabileceği zorlukları, gelişimi yavaşlatan faktörleri uzun bir zaman diliminde değerlendirecek ve önümüzdeki dönemde Türkiye’nin Ticaret politikası ve Enerji birleşenlerini inceleyecek. Dinamik tartışma ortamına katkıda bulunmak amacıyla, özel ve kamu sektöründen yöneticiler, kanun yapıcılar, üniversitelerdeki akademisyenler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve enerji sektörünün önemli oyuncuları bir araya gelecek.

EWEA Direktörü Pierre Tardieu’nun yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak Çalıştayda, TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Sayın Mahmut Mücahit Fındıklı ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’da bir konuşma yapacak.

Konuşmalardan sonra başlayacak olan çalıştay, “Rüzgar Enerjisinde Yasal Çerçeve”, “Türkiye’de Rüzgar Enerjisinin Şebeke Entegrasyonu”, “Türkiye’nin Jeopolitik Önemi” ve “2030 Yılında Türkiye’de Enerji Kaynaklarının Dağılımı” adlı dört oturumla devam edecek.

Yoğun bir katılım beklenen çalıştaya ait teslim edilen sunumlar www.ewea.org/workshops sitesinde çalıştayın hemen ardından yayınlanacak.

IMG_0053

REKLAM ALANI