Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Philips’ten bir ilk

Philips’ten bir ilk
23 Mart 2014 12:30 | Son Güncellenme: 22 Mart 2014 21:01
A+
A-

philipsaydinlatma_gorsel (4)Philips, Türkiye’de ilk defa profesyonel bir yüzme havuzunda enerji verimli bir aydınlatma projesi uyguladı. Galatasaray Kalamış yüzme havuzu Philips’in son teknoloji ürünü GentleSpace ile aydınlatılarak yüzde 60’a varan enerji tasarrufu sağlandı.

Gün ışığının yeterli olmadığı Galatasaray Kalamış yüzme havuzunun karanlık saatlerde kullanımını artırmak amacıyla gerçekleştirilen aydınlatma projesinde Philips’in enerji verimli LED ürünleri kullanıldı. Enerji tüketimini azaltmanın amaçlandığı proje ile hem standartlar düzeyinde işlevsel aydınlatma sağlandı hem de görsel konfor ön plana çıkarıldı.

Philips’in LED teknolojisiyle aydınlatılan yüzme havuzunda ıslak zeminde bir spor sahası için geniş açılı ve 2 podlu “GentleSpace” armatür kullanıldı. Philips LEDGINE teknolojisiyle 250W metal armatürlere alternatif olarak üretilen 2 podlu GentleSpace (BY460P), 132W enerji tüketimiyle 12 bin lümen ışık akısına sahip bir yüksek tavan aydınlatma ürünü.philipsaydinlatma_gorsel (2)

Yüzme havuzu aydınlatmasında koruma sınıfı IP65 olan, sarsıntılara dayanıklı Gripple Y tipi askılar tercih edildi. Aydınlatma sistemi kolay ve güvenli kurulum için 45 kilograma kadar yük taşıyabilen askılarla yapılırken yüksek düzeyde yarı saydamlık için yüzme havuzu, kaliteli ve termal olarak sertleştirilmiş ekstra beyaz cam kapaklarla donatıldı.philipsaydinlatma_gorsel (1)

30 metreye 40 metrelik boyuta sahip Galatasaray Kalamış yüzme havuzuna kurulan sistem ile geleneksel armatürlerle oluşturulabilecek bir sisteme oranla yüzde 60’a varan enerji tasarrufu sağlandı. Aydınlatma sisteminde kullanılan LED armatürlerin ön-ısınmasız (instant start) olması ile elektrik kesintilerinden sonra aydınlık düzeyinin kısa sürede istenilen seviyeyi yakalamasıyla ayrı bir avantaj sağlandı.

Ayrıca kullanılan sistemin anahtarlama yöntemiyle aydınlık düzeyleri kademelendirebilmesi ise yüzme havuzundaki antrenman, maç ve televizyon çekimi olan maç gibi etkinliklerde enerji tasarrufuna ek olarak işleve dayalı etkin enerji kullanımı da sağlıyor. philipsaydinlatma_gorsel (3)

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI