Dolar 32,4487
Euro 34,7895
Altın 2.446,57
BİST 9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

PAGDER, Avrupa plastik ve kauçuk makine üreticileri birliği toplantısına ev sahipliği yapacak

PAGDER, Avrupa plastik ve kauçuk makine üreticileri birliği toplantısına ev sahipliği yapacak
02 Mayıs 2013 07:54 | Son Güncellenme: 17 Mayıs 2013 22:01
A+
A-

Logo Son

 

Avrupa Plastik ve Kauçuk Makine Üreticileri Birliği EUROMAP İcra Komitesi toplantısı, 28-29 Kasım 2013 günleri arasında PAGDER’in ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak. Öte yandan, EUROMAP’in geliştirme aşamasında bulunan plastik-kauçuk işleme makinelerine yönelik enerji tüketimi hesaplama yöntemiyle plastik üreticileri satın alacakları makinelerde hangi ürünün ne kadar enerji harcayacağını bilme imkanına kavuşacak ve enerji en verimli şekilde kullanılacak.

 

EUROMAP Avrupa Plastik ve Kauçuk Makine Üreticileri Birliği EUROMAP (European Plastics and Rubber Machinery) PAGDER’in ev sahipliğinde gelecek toplantısını İstanbul’da yapacak.

 

5 – 6 Nisan 2013 tarihlerinde Londra’da yapılan EUROMAP 48’inci İcra Komitesi toplantısında PAGDER’i temsil eden Barbaros Demirci’nin de katıldığı toplantıda, Avrupalı makine üreticilerinin gündemindeki makinelerin enerji kullanımının ölçümü, ISO standartları, pazar gözetimi ve desteklenecek fuarlara yönelik maddeler tartışıldı.

 

Tüketici hangi üründe ne kadar enerji tüketiliyor daha iyi bilecek

 

EUROMAP İcra Komitesi toplantısında, tüketiciler ve plastik üreticileri açısından kıyaslanabilir enerji tüketimi ölçümü yapılabilmesi için yeni hesaplama yöntemlerinin yaygınlaştırılması kararlaştırıldı. Hem ürün hem de makine açısından enerji verimliliğinin farklarını ölçebilen yeni modelin yaygınlaştırılması, böylece makine kullanıcısı üreticilerin ve plastik mamul üreticilerinin hangi ürünün ne kadar enerji tüketilerek üretildiği, hangi makinenin ne kadar enerji verimli olduğu yönünde sağlıklı karşılaştırma yapılması hedeflendi.

 

Toplantıda, “enjeksiyon kalıplama” makineleri için 60 numaralı enerji verimliliği ölçüm modelinin, makine odaklı ve ürün odaklı enerji tüketimi arasındaki farkı belirlemek amacıyla 60.1 ve 60.2 şeklinde iki bölümle ölçülerek yayınlanmasına yönelik önerinin geniş kabul gördüğü vurgulandı. Bu deneyimle elde edilen modelin, “ekstrüzyon”, “şişirme” ve “ısıl şekillendirme” gibi diğer makinelere de uygulanması kararlaştırıldı. Bu ölçümlerle elde edilen verilerle standart oluşturma ve bu ölçüm standardının da EUROMAP’a üye ülkelerde kabul görmesi için çalışma kararı verildi.

 

Bu doğrultuda, 29 Mayıs’ta Milano’da “ blow molding “ makineleri için EUROMAP 46 sayılı enerji tüketimi belirlemesi çalışması; 20 Haziran’da Frankfurt’ta “ ekstruder”  makineleri için ölçüm geliştirme çalışması yapılması kararlaştırıldı. Isıl şekillendirme makineleri için ölçüm yönteminin de bu yıl içinde hazır hale getirilmesi kararlaştırıldı.

 

Plastik makineleri için yeni ISO standartları oluşturulması

 

EUROMAP İcra Kurulu toplantısında, Avrupa Birliği’nin EUROMAP ve diğer paydaş makine üreticileri örgütleriyle yaptığı görüşmelerle önerdiği yeni plastik-kauçuk makineleri standardına yönelik taslağın desteklenmesi de kararlaştırıldı. Yeni standartların Avrupa Birliği’nin yeni sanayileşme politikaları ile pazar gözetimi yaklaşımını destekleyeceği vurgulandı. Taslaklara ilişkin çalışma yapacak komiteye Türkiye’den PAGDER Makine Sektörü Komite üyesi Burç Angan katılacak.

 

Avrupa plastik-kauçuk makineleri sektörü toparlanıyor

 

EUROMAP İcra Kurulu toplantısında, pazara yönelik son veriler de gözden geçirildi. Plastik-kauçuk işleme makineleri açısından 2012 yılı sonu verilerinin birçok ülkede toparlanmaya işaret ettiği, hatta bazı ülkelerde kriz öncesi seviyeye ulaştığı tespiti yapıldı. Buna karşılık, AB geneli itibariyle ekonomik baskının azalmış olmasına rağmen durgunluk tehdidinin temkinli olmayı zorunlu kıldığı vurgulandı. Toplantıda, Çin, Amerika ve Orta Avrupa pazarlarında büyüme beklendiği, küresel rekabetin başta Çin olmak üzere Asya ülkelerindeki güçlü rekabetle daha da şiddetleneceği kaydedildi.

 

Her yıl yapılacağı bildirilen İstanbul PLAST EURASİA Fuarının desteklenmemesi kararlaştırıldı.

 

EUROMAP toplantısında, İstanbul’da yapılan PLAST EURASIA fuarına yönelik desteklenme uzlaşmazlığının sürdüğü ve bu fuarın 2 yılda bir yapılması yönündeki taleplere karşılık, fuar organizatörünün her yıl yapılmaya devam edileceği yönünde görüş bildirdiği açıklandı. Bu nedenle EUROMAP’in Plast Eurasia’nın desteklenmesi yönünde bundan böyle herhangi bir aksiyon alınmaması kararlaştırıldı.

 

EUROMAP tarafından desteklenen dünyanın en büyük plastik fuarı olan ve 16-23 Kasım günü Düsseldorf’ta başlayacak K 2013’ün 170 bin metrekarelik sergi alanının tamamının satıldığı, toplam 3 binden fazla firma katılımcı beklendiği bilgisi verildi. Bu fuar kapsamında, 18 Kasım günü EUROMAP’in bir basın toplantısı düzenlemesi kararı alındı.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: