Dolar 32,3704
Euro 34,7268
Altın 2.400,47
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Orta Doğu,yabancı çalışanlar için finansal getiride başı çekiyor

Orta Doğu,yabancı çalışanlar için finansal getiride başı çekiyor
02 Aralık 2015 12:12
A+
A-

hesap para

HSBC Grubu’nun “The Expat Explorer” anketine göre, yabancı çalışanlar için yaşam kalitesinin en çok arttığı bölgeler arasında Orta Doğu ilk sırada yer alıyor.

HSBC Grubu için YouGov tarafından, 198 farklı ülkeden 21 bin 950 yabancı çalışan arasında gerçekleştirilen ‘The Expat Explorer’ anketi yaşam standartlarını yükseltmede; gelir, tasarruf ve gayrimenkul satın alım gücü gibi en iyi fırsatları sunan bölgenin Orta Doğu olduğunu ortaya koyuyor.

Ankete göre; Katar’da çalışan yabancıların %76’sı ülkeye taşınmalarının ardından gelirlerinde artış olduğunu dile getirirken, bu artışla daha fazla tasarruf yaptığını ifade edenlerin oranı da %75. Ayrıca; Katar’daki yabancıların %24’ü ülkede çalışmanın ilave gayrimenkul sahibi olmalarına imkân verdiğini belirtirken, %54’ü daha pahalı tatilleri karşılayabildiğini söylüyor. Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde çalışan yabancıların sırasıyla %68 ve %65’i ise gelirlerinde kendi ülkelerinde kazandıklarına kıyasla artış olduğunu belirtiyor.

Vietnam, Çek Cumhuriyeti ve Meksika finansal getiride bölgelerinin lideri

Ankete göre, yaşam standardını artırmak isteyen yabancı çalışanlar için Asya, Amerika ve Avrupa bölgelerinde sırasıyla Vietnam, Meksika ve Çek Cumhuriyeti öne çıkıyor. Vietnam’daki yabancı çalışanların %67’si gelirlerinde artış olduğunu dile getirirken, %68’i gerçekleştirdikleri tasarruf miktarının arttığını belirtiyor. Meksika’daki yabancı çalışanların %63’ü ise rutin olarak ödenen faturalara daha az harcama yaptığını söylerken, %57’si gelirlerinin, %52’si ise tasarruf olanağının arttığını belirtiyor. Ülkedeki yabancı çalışanların %21’i ise birden fazla gayrimenkul satın alabildiğini, %36’sı da daha pahalı tatilleri karşılayabildiğini ifade ediyor.

Avrupa bölgesinde yaşam kalitesinin en çok arttığı ülke olan Çek Cumhuriyeti’nde ise çalışan yabancıların %60’ı taşındıktan sonra tasarruf yaptıkları miktarda artış olduğunu belirtirken, yine aynı orandaki yabancı çalışanlar gelirlerinin yükseldiğini söylüyor.

REKLAM ALANI