Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Ofiste sağlıklı beslenme önerileri

Ofiste sağlıklı beslenme önerileri
16 Ekim 2014 09:02
A+
A-

ozge YukselÇoğumuz zaman zaman aperatif atıştırmalıklar yapmayı seviyoruz. Ancak masa başı işinde çalışıyorsak veya işimiz az hareketlerle sınırlıysa masa başında tükettiğimiz bu tuzlu ve şekerli gıdalar fazla miktarda enerji almamıza sebep olmakta.Yoğunluk yüzünden masa başında yemek zorunda kalanlarda zamanla obezite, diyabet ve kalp hastalıkları riskinde de artış gözlemlenebilmektedir.  Anadolu Sağlık Merkezi Mutlu Diyet Kliniği’nden Dyt. Özge Yüksel, bu noktada dikkat etmemiz gereken fazla tuzlu, şekerli ve yağlı atıştırmalıklar yerine daha sağlıklı ve bizi gün boyu dinç tutabilecek atıştırmalıklara yönenilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

OFİS İÇİN PÜF NOKTALAR

  1. Gece iyi uyku uyuyun. Çünkü gece iyi uyku uyuyamamanız gün içerisinde yorgun olmanıza ve size enerji verecek yiyeceklere, kahveye ve çaya fazla miktarda yüklenmenize sebep olur.
  2. Mutlaka sabah kahvaltısı yapmaya çalışın. Güne iyi bir kahvaltı ile başlayanların gün içerisinde de sağlıklı tercihler yaptığı görülmüştür. Protein kaynaklarından zengin beslenmek daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacak böylece gün içerisinde daha fazla sağlıksız tercihler yapmanızı engelleyecektir. Eğer sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği arasında açlık hissediyorsanız 1 porsiyon meyve ile ara öğün yapabilirsiniz.
  3. Öğlen yemeğinde dışarı çıkamıyor ve ofiste yemek zorunda kalıyorsanız dışardan söyleyeceğiniz ızgara tavuk/et veya tavuklu bir salata/ ayran veya tost/ayran veya evden getireceğiniz peynirli /tavuklu bir sandviç ve yanına alacağınız 1 kase yoğurt sizin için sağlıklı bir seçim oluşturacaktır.
  4. Çekmecenizde aralarda atıştırmak için kuru meyve, ceviz, badem, kepekli galeta, diyet bisküvi, süt bulundurabilirsiniz.
  5. Gün içerisinde çay/kahvenin yanına atıştırmalık olarak bisküvi, kek tercih edenlerdenseniz bu yiyeceklerden uzaklaşmak için çay/kahve miktarınızı da gün içerisinde azaltın, kalorili, şekerli içecekleri tüketmemeye özen gösterin.
  6. Eğer gece geç saatlere kadar çalışmak zorundaysanız ve akşam yemekleriniz geç saatlere kaymak zorundaysa akşam yemek yemek için eve gitmeyi beklemeyin. Öğlen tercih ettiğiniz alternatifleri akşam ofiste de tercih edebilirsiniz.
  7. Yemek yemek için mutlaka zaman ayırın. Unutmayın yavaş yemek yemek mideniz ve beyniniz arasındaki senkronizasyonun kurulmasını sağlar. Şu an sadece yemek yemek için oturuyorum ve ben yemek yiyeceğim cümlesini kendi kendinize tekrar edin.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI