Dolar 32,3743
Euro 34,7834
Altın 2.432,21
BİST 9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Nimetullah Topu, YEDPAlılara sorunları çözme sözü verdi

Nimetullah Topu, YEDPAlılara sorunları çözme sözü verdi
07 Mart 2014 12:21
A+
A-

TOPLU

İstanbul Ataşehir ilçesi AKP Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu ve AKP Milletvekili Erol Kaya YEDPA’lı esnafla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ataşehir Belediye Başkan Adayı Topu, YEDPA’nın yıllardır çözülemeyen sorunlarını çözme sözü verdi.

YEDPA Ticaret Merkezi’nin sorunlarının da dile getirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan YEDPA Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Atılgan, seçim çalışmalarında ve adaylık konusunda Ataşehir ilçe belediye başkan adayı Nimetullah Topu’ya ve meclis üyesi adaylarına başarılar diledi.

Salih Atılgan

Konuşmasında YEDPA’nın faaliyetlerinden ve yapısından da bahseden Atılgan, YEDPA’nın bünyesinde bulunan sosyal ve ticari imkanlardan bahsetti. Atılgan, “YEDPA Ataşehir’in en büyük ticaret ve yaşam merkezidir. Böyle projeler dünyanın her yerinde kamu tarafından desteklenirken, geçen 27 yıl içerisinde bu yapı hala tapusunu alamamış, iskan süreçlerini tamamlayamamış bir pozisyonda devam ediyor. YEDPAlılar olarak hepimiz bunu takip ediyoruz. Gerek biz, gerek çevre sakinleri çarpık kentleşme sonucu ortaya çıkan olumsuzlukları yaşıyoruz. Sürecin bu kadar uzamış olması bizi üzüyor. Türkiye kendisi için çok önemli olan konuları çözüme kavuştururken, YEDPA gibi 10 bin kişinin çalıştığı bir ticaret merkeziyle ilgili sorunların çözüm bulmamış olması yüz kızartıcıdır ve bir vebal de oluşturuyor. Mahkeme süreçleri ve belediyelerle ilgili sıkıntılar devam ediyor. En son gelmiş olduğumuz noktada, yerel belediye büyükşehirle, büyükşehir de bizimle bağlantılı dediği bir süreçle bu noktaya geldik. Tabi ki başkan adayımız Nimetullah Bey bizim sıkıntılarımız yakından biliyor. İnşallah bundan sonraki süreçte sıkıntılarımız çözüm aşamasına gelir. Ataşehir Belediyesi hepimizin belediyesi. Büyükşehir bizim belediyemizdir. Biz aslında bu tür polemiklerin dışında kalmak isteriz. Bu aslında sadece bizim sorunumuz değil. Herkesin sorunudur” şeklinde konuştu.

Atılgan, “Aslında Ataşehir’in kuzey ve doğu bölgesinde yer alan ve YEDPA’nın da içinde olduğu bu bölge, Ataşehir’in son zamanlarda yakaladığı şehirleşmenin yanında sanki bir varoş görüntüsü oluşturuyor. Emlak değeri olarak bizim bölgemizin diğer bölgelere göre fiyat olarak çok farkı yok. Belki kentsel dönüşüm açısından YEDPA’nın bulunduğu bu bölgenin topyekun bir çözüm planının ortaya konmasının yararı olacak. YEDPA’nın çevresinde de kötü yapılaşma ortaya çıktı. Çok yakınımızda yaklaşık 1 milyona satılan aynı daireler, burada 100 bin TL’ye satılıyor. Yani bu bölgedeki sorunların hepsinin ortaya konacağı bir pakete ihtiyaç var. Belki yerel belediyenin yetişemeyeceği yerlerde Büyükşehir’in de katkı sağlamasını bekliyoruz. Trafikle ilgili sorunlar yaşıyoruz. Diğer organize sanayi bölgeleri ve iş merkezlerinin de yer aldığı toplantılarda gündeme gelen tem bağlantılı bir yolun gündemde olduğunu biliyoruz. Bizim YEDPA olarak bu projenin içerisinde bizim bölgemizin de dikkate alınarak bir proje oluşturulmasıdır. Yani TEM otoyoluyla bir şekilde bağlantımızın sağlanmış olması gerekiyor. Bunun yanında bizim genel beklentimiz, ülkemizde birlik beraberlik ve kardeşliğimizin bozulmayacağı bir ortamda yaşıyor olmamız olacak. İnşallah bundan sonraki süreçte bu seçim ortamı potansiyeli bir takım sıkıntılara üslup olarak meydan vermez. Bu seçimlerde hepimizin hayrına olacak en iyi neticeler ortaya çıkar. Bizler de YEDPAlılar olarak bu kadim sorunumuzun çözümlendiği bir noktaya gelmiş oluruz.  Seçimlerin hayırlı olmasını, tüm milletimiz açısında ve seçimlere katılan bütün adayları açısında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Erol kaya

“Bizim referansımız sağlam”

Daha sonra söz alan AKP İstanbul milletvekili Erol kaya, “Öncelikle böyle bir fırsat verdikleri için YEDPA yönetimine teşekkür ederim. Bir seçim atmosferindeyiz. Bugün seçimle ilgili karar vermeyeceksiniz. Gelip burada birbirimizi görüyoruz. Kendimiz anlatıyoruz ve sorulan sorulara cevap veriyoruz. Bu bizim karar vermemiz için yeterli değildir elbette. Karar vermek için referans gerekir. Bizim referansımız sağlam. Referansımızda bugüne kadar gerek yerel idarede, gerekse merkezi idarede yapılmış olanlardır. Bu Ataşehir’in önemli istihdam alanlarından biri olan YEDPA, hem Ataşehir, hem bölge hem de sektör için önemli bir merkez. Burada bulunmanın siyasete talip olanlar için önemli bir husus olduğunu altını çizmek gerekir. 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Uluslararası belediyeler birliği başkanlığını yaptım. Yerel yönetimlerle ilgili başbakanlık danışmanlığı yaptım. Şimdide çevre komisyonu başkanıyım. Türkiye’de siyasetin tarihine bakarak tabloyu netleştirmekte fayda var. Şöyle bir geriye baktığımızda Türkiye’nin değişimini görebiliyorsunuz. YEDPA’nın bir problemiyle ilgili kim çözer diye bir değerlendirme yapacaksınız. Bir doktor aramaya kalksanız siyasi kimliğinden, bölgenizden olmasından, hemşerinizden veya tanıdık olmasından ziyade iyi doktor olmasına bakarsınız. Bir avukat tutmaya kalksak bu davayı kim kazanacak ona bakarız. Yani ehil olma durumunu bu şekilde değerlendirmek gerekir. Dolayısıyla seçimlerimizi yaparken bazen siyasal kimliklerimizden yola çıkıyoruz. Bunun bedelini bir kişi veya kurum olarak değil bazen bir şehir olarak ödüyoruz. O yüzden tercihlerimiz yaparken işin ehlini seçmemiz gerekiyor. Kime oy verip vermeyeceğiniz sizin şahsi tercihinizdir. Ona ben karışamam. Benim sizden ricam, bu vereceğiniz kararda belediye başkanını sadece kendiniz için seçmiyorsunuz. Herkes için, bütün şehir için seçeceksiniz. Hangi partiye oy verecekseniz gidin hep beraber tek bir isme oya verin. Beniz sizin de istirhamım budur” şeklinde konuştu.

“Ayinesin iştir kişinin lafa bakılmaz” sözünü hatırlatan Kaya, “1994’lü yıllardan bu yana Türkiye’de yerel yönetimde çok önemli işler yaptık. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ülke yönetimine aday olduğunda İstanbul’daki belediye başkanlığı referansı vardı. Herkes buradaki yönetimini dikkate alarak oy verdi. İstanbul’daki değişime 2002 den baktığımızda, yatırımlara yaklaşık son 10 yılda ayrılan rakam 72.6 milyar TL. Üçüncü havalimanı, üçüncü boğaz köprüsü, Marmaray geçişi. Bunlar bu şehri daha iyi bir noktaya taşımakla ilgili çalışmalardır. Daha sayacağımız pek çok projeyi göz önüne aldığımızda bu çalışmalar gelişmenin ve ilerlemenin göstergesidir” dedi.

İstanbul değişiyor ve dönüşüyor diyen Erol Kaya, “Nimetullah kardeşimiz iyi bir hukukçu ve genç ve dinamik bir aday. Bazı arkadaşlar biraz genç diyorlar ama ben geç bile kaldığını düşünüyorum.  Ben 34 yaşında belediye başkanı oldum. Türkiye’de sadece birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımız değil, rakiplerimizin de takdir ettiği bir yerel yönetim uyguladık. Biz şimdi seçime gidiyoruz. Burada sadece YEDPA sorunlarıyla değil, Ataşehir’in tüm sorunlarına çare olacak bir yönetim gerekiyor. Ataşehir’deki finans merkezi Ortadoğu, Orta Asya ve Balkanların önemli merkezlerinden biri oluyor. Eğer bu merkezi yerelde ilçe ve büyükşehir belediyesi altyapısını yapmazsa yatırım başka yere gider” ifadesinde bulundu.

NİMETULLAH TOPU

“YEDPA’nın sorunu çözülemeyecek sorun değil”

Daha sonra söz alan AKP’den Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu, “2009 Mayıs ayından bu yana Ataşehir İlçe Başkanlık görevini yürütüyorum. Zaman zaman bir araya geldik sizlerle. Kadir Topbaş, İl başkanı ve bakanlarımızla toplandık. Bunların temelinde birlikte olmak istişare etmek vardı. Bunun yanında da ticaret merkezimizin temel sorunu olan mülkiyet sorununu çözmek vardı. Belli noktalara geldik. Formüller ve çözüm yöntemleri tartışıldı. Salih başkanımda iyi biliyor, mahkeme kararının ilçe belediyesinin bu konuda beklemesinden kaynaklı bir sürecimiz oldu. Bunu da inşallah önümüzdeki dönem için bu sorunun çözümüyle ilgili, Büyükşehir Belediye Başkanlık ve bakanlıklar nezdinde ve milletvekillerimizin katkısıyla aynı masa etrafında en hızlı şekilde çözmenin sözünü veriyorum inşallah. Çözülemeyecek bir sorun olmadığını düşünüyorum. Sadece YEDPA’nın değil sorun bölgenin tamamıyla ilgili sorundur. Çevre Bakanlığı’mız, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mız,  TOKİ ve diğer kurumlar bir araya gelerek önümüzdeki dönemde Ataşehir Belediyesi olarak ve şahsımda belediye başkanı olarak gerekli inisiyatifi kullanmaya hazırım. Bu inisiyatifimi sizler için kullanma taahhüdünü veriyorum. Bu işin hukuki yönünü de iyi biliyorum. Şu anda bende bir dosya var ama o dosyanın daha kapsamlı halini oluşturuyoruz. Bu işten sonuç alacağımızı düşünüyorum” ifadesinde bulundu.

Ataşehirde kurulacak finans merkezine de değinen Topu, ”İlçemiz bambaşka bir noktaya gidecek. Finansla ilgili bir dünya şehri olacak. Bu ilçenin bu yapıya kavuşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu bölgenin ilk alışveriş merkezi olan YEDPA temel birkaç problemden dolayı istediği gelişmeyi gösteremedi. Bundan sonraki süreçte bölgemizin tamamıyla ilgili bir mastır planımız var. Bu finans merkeziyle beraber çok ciddi bir gelişim gösterecek. İmar sorununu bir tarafa bırakarak, Eskiden beri yaptığımız toplantılarda çevre yoluna bir bağlantı olacak diyorduk. Bu konuda da bir çalışmamız var. Özellikle Ferhatpaşa gişelerinden başlayarak Bostancı sahil yoluna kadar bir bağlantı yolu olacak. Bu yolun maliyeti yüksek. Özellikle belli noktalarda tünel olacak yolun altından geçecek noktalar olacak. Aynı zamanda YEDPA Ticaret Merkezi’ni otobana, çevre yoluna, sahil yoluna bağlayacak bir yol olacak. Bu yolla birlikte ikinci aşamada YEDPA’nın talihi değişecek ulaşım sorunu kendiliğinden ortadan kalkacak. Bunun projesi hazır. Büyükşehir belediyesi tarafından hazırlandı. Bizde ilçe belediyesi olarak bu yolun bir an önce başlatılması ve bitmesi için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Bu güncel ve acil sorunlarımızın yanında genel bir bilgilendirme yapmak istediğini belirten Nimetullah Topu, “2009 yılında yüzde1.5’lik bir farkla seçimi kaybettik. Seçimi neden kaybettiğimizin hesabını yaptık. Hem projelerimizle hem yerel bir kadroyla bir kez daha karşınızdayız. Bugüne kadar partimize oy vermiş dostlarımızdan desteklerinin devamını bekliyoruz. Bize oy vermeyen dostlarımızdan da destek bekliyoruz. Her durumda da bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz.  Üzerimize düşeni yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ataşehir’i ayrıca önemsiyor ve önümüzdeki günlerde burayı ziyaret edecek. Bölgemiz, hem BB başkanımızın hem başbakanımızın önemsediği bir bölge. Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız 81 projeyi ilçemizde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 5 yıldır bu ilçeyi yöneten mevcut belediye sizlerin yakından bildiği gibi sorunların üzerine giden değil sorunları öteleyen bir anlayışta oldu. Biz sorunların üzerine giderek, geçici çözümler değil, kalıcı çözümler üretmek için yönetime talip oluyoruz. Bizim için önemli olan Ataşehir’in kazanmasıdır. Biz hizmetlerimizle ve anlayışımızla daime çözüm odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımız sürdüreceğiz” ifadesinde bulundu.

PROTOKOL

SALON

REKLAM ALANI