Dolar 32,4317
Euro 34,7477
Altın 2.441,58
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

NASDAQ’ın kapanış zilini 150. yılında Boğaziçi Üniversitesi yaptı

NASDAQ’ın kapanış zilini 150. yılında Boğaziçi Üniversitesi yaptı
23 Nisan 2014 07:26 | Son Güncellenme: 23 Nisan 2014 07:30
A+
A-

BU_NasdaqABD’nin teknoloji borsası NASDAQ’ın kapanış zilini Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu çaldı.

New York NASDAQ Borsası kapanış zili Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. yılı onuruna Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu tarafından çalındı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin kuruluşunun 150’nci yılı nedeniyle merkezi New York’un Times Meydanı’nda bulunan borsanın merkez binasında gerçekleştirilen ve yerel saatle 15.45’te başlayan ”kapanış zili” çalma töreni 16.00’da zilin çalınmasıyla sona erdi.

Ev sahibi olarak hoş geldin konuşması yapan NASDAQ OMX Küresel Kurumsal Müşteri Grubu Başkan Yardımcısı David Wicks, yaptığı konuşmada, Boğaziçi Üniversitesi’nin 1863 yılında ABD toprakları dışında ilk Amerikan okulu olarak Robert College adıyla İstanbul’da kurulduğunu ifade etti.

Wicks, bu yıl 150’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan Boğaziçi Üniversitesi’nin, Türkiye’nin en önde gelen ve dünyanın da en iyi 200 üniversitesinden biri olduğunu bildirdi. Wicks, 150’nci kuruluş yıl dönümünden dolayı üniversiteyi tebrik ettiğini bildirdi.

150. yıl kutlamaları çerçevesinde ABD’de düzenlenen törene katılan Gülay Barbarosoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

“150 yıllık birikimi ile akademik ve bilimsel anlamda bir dünya üniversitesi olan ve dünyanın ilk 200 üniversitesi arasında yer alan Boğaziçi Üniversitesi olarak New York’ta bir dizi temasta bulunarak, ABD’de başarı göstermiş mezunlarımızla buluşuyoruz. Üniversitemizin 150. Yılını onurlandırmak üzere New York Nasdaq Borsası da kapanış törenini bizimle yaptı. Bu kuşkusuz Boğaziçi Üniversitesi’nin uluslararası kimliğinin getirdiği bir davet ve onur. Bilindiği gibi New York Borsasının açılış ve kapanış zilini çalma etkinliği törensel bir etkinlik ve uluslararası saygınlığı bulunan kurum ve kişilere tanınan bir ayrıcalık. Bu etkinlik sayesine Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. Yaşını tüm dünyaya ilan ettik. 150 yaşında köklü ve örnek bir eğitim kurumu olarak, evrensel ölçütleri benimsemiş, üstün nitelikli lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla, özgürlükçü, yenilikçi, girişimci, içinde yaşadığı topluma katkı yapmayı önemseyen bireyler  yetiştiren Boğaziçi Üniversitesi,  Türkiye toplumunun dünya ile entegre olmasında üzerine düşeni yapmaktan dolayı mutluluk duymaktaktadır.” dedi.

Öte yandan, sabah NASDAQ açılış zilini çalan ve aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan’ın da katıldığı kapanış töreni, NASDAQ binasının Times Meydanı’na bakan büyük ekranlarına da yansıtıldı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI