Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Kurumsal iletişim kendini fark ettirmektir

Kurumsal iletişim kendini fark ettirmektir
04 Temmuz 2013 21:26 | Son Güncellenme: 19 Nisan 2023 09:27
A+
A-

 

Kurumsal iletişim dışarıdan basit gibi gözükse de aslında çok detaylı düşünmeyi ve özveri gerektiren bir gerektiren bir çalışmadır.”

“Kurumsal İletişim, günümüz iletişim çağında iletişim kaynaklarını ve medya gündemini takip ederek en iyi hizmeti vermeyi, çalışmalarını ve projelerini fark ettirmeyi sağlamayı amaçlamaktadır.”

Ruşen Tanrıverdi : İstanbul doğumluyum. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi mezunuyum. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro bölümünde oyunculuk eğitimi aldım. Ardından; TRT’nin eski spikerlerinden Nedret Selçuker’den etkili konuşma ve diksiyon dersleri aldım. Üniversite yılları devam ederken Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu’nun düzenlediği, Siyaset Okulu sertifikalı kursuna katıldım. Üniversite üçüncü sınıfta benim için çalışma hayatı başladı. Uzun süredir stajerlik yaptığım Skyturk televizyonunda ana haber, sabah haberleri ve gece haberlerini hazırlamaya başladım. Haber merkezinde 3 yıl çalıştıktan sonra halkla ilişkiler alanına yönelmeye karar verdim ve  RUTA Halkla İlişkiler’i kurdum.

Televizyonculuktan özetle bahseder isek; Türk televizyonculuğu en parlak dönemlerini 1990’lı yılların ortalarından, 2000’li yıllara kadar yaşadı ve artık o dönem geride kaldı diyebiliriz. Özellikle haber dairesinde çalışıyorsanız,  Türkiye gibi siyasi gündemin çok ani değiştiği ve yoğun olduğu bir ülkede neyin ne olduğunu kestirebilmek çok güçtür. Bu durumdan farklı olarak;  Haber merkezlerinde ise rutinlik konusunda tam bir istikrar söz konusu. Televizyonculukta dilediğiniz gibi haber yapamıyorsunuz. Ülkede yaşanan olup biten bazı gerçekleri görmezlikten geliyorsunuz.  Hal böyle olunca yaptığınız işin, kendi doğasına aykırı olduğunu anlamaya başlıyorsunuz. Haber merkezinde çalışırken yaptığım işin manevi yönden beni tatmin etmediğini anladığımda,  RUTA Halkla İlişkiler’i kurmaya karar verdim.

Kurumsal iletişim alanında ne gibi hizmetler ve farklıklar sunduğumuza gelirsek:

  RUTA Halkla İlişkiler;  basın danışmanlığı, medya planlaması, reklam, prodüksiyon alanlarında hizmet vermektedir. Kurumsal iletişim dışarıdan çok basit gibi görünen, aslında çok detaylı düşünmeyi gerektiren bir çalışmanın sonucudur. Günümüz iletişim çağında iletişim kaynaklarını ve medya gündemini takip ederek en iyi hizmeti vermeyi istiyoruz. Kurumsal iletişim anlayışından yola çıkarak firmalara uygun stratejileri belirleyip müşterilerimizle birlikte büyümek en önemli hedefimizdir. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken, firmaların bütçelerine uygun medya planlaması gerçekleştirip nokta atışlarıyla başarıya ulaşmak istiyoruz.    

Kurumsal iletişim Hizmet çalışmalarına ağırlık veren firmalar ile hizmet almayan firmalar arasındaki farklılıklara baktığımızda; RUTA Halkla İlişkiler’in çalışmaları daha çok inşaat, sağlık, sanat ve turizm sektörlerinde yoğunlaşmaktadır. Tabii sürekli olarak bu sektörler dışındaki sektörleri de dolaşıyoruz. O sektörlerdeki  farklılığı rahatlıkla görebiliyorsunuz. Türkiye son dönemde medya ve reklam sektöründe önemli gelişmeler gösterse de, piyasaya açıldığınızda bazı firmaların bu konudaki yetersizliğini görebiliyorsunuz. Reklam ve medya konusunda yeterli bütçeyi ayırmak istemeyen firmalara bir sözüm yok, ancak bizimle çalışan firmalar RUTA Halkla İlişkiler’in kaynakları ve firmaya odaklı medya planlama çalışmaları sonucunda geri dönüşümün etkisini çok net bir şekilde görebiliyorlar.

 RUTA Halkla İlişkiler olarak sosyal medyanın  günümüzün en önemli iletişim aracı olduğunu biliyor ve sosyal medyanın gücüne güveniyoruz.  Bize Facebook’dan ulaşmak isteyenler  www.facebook.com/rutahalklailiskiler adresinden, Twitter’dan ulaşmak isteyenler ise; https://twitter.com/ruta_pr adresinden ulaşarak faaliyetlerimizi görebilirler. Ayrıca 0212 875 75 12 no’lu telefon numarasından da bizlere ulaşabilirler.

 EKONOMİ AJANDASI

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

REKLAM ALANI