Dolar 32,3742
Euro 34,7257
Altın 2.399,00
BİST 10.173,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Kimya ihracatçılarından 10 Günde Devr-i Alem

Kimya ihracatçılarından  10 Günde Devr-i Alem
20 Nisan 2013 15:26
A+
A-

murat akyüz1

Kozmetik, plastik ve private label sektörlerinden 130 Türk firması, Mayıs ayında dört kıtada dört fuara çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye ihracatını sırtlayan kimya sektörü, 2013 yılının ilk çeyreğinde 4,2 milyar dolarlık ihracata ulaştı. 20 milyar dolarlık yılsonu hedefine kilitlenen kimyacılar, İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB)’in milli katılım organizasyonu ile Mayıs ayında 4 kıtada 4 fuara birden katılıyor. İKMİB öncülüğünde ihracatta rekor kıran kimya sektörü, fuarlarla yeni pazarlara ulaşarak ihracatını artırmanın yollarını arıyor.

Kimya sektörü, Mayıs ayında Brezilya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hollanda’da düzenlenen uluslararası fuarlarda ülkemizi temsil edecek.

Türk plastik sektörü, aynı hafta hem Uzakdoğu hem Güney Amerika pazarında yeni fırsatları arayacak. İKMİB ve PAGDER (Plastik Sanayicileri Derneği) ortak milli katılım organizasyonuyla 11 plastik firması, Çin’in Guangzhou şehrinde, 20 – 23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Chinaplas Fuarı’na katılıyor. Türkiye, bu yıl üçüncü kez fuardaki yerini alıyor. Bir diğer buluşma ise 20 – 24 Mayıs tarihlerinde Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde gerçekleşecek. Plastik makine üreticilerinin ağırlıkta olduğu 12 Türk firması Brezilya’daki dev plastik buluşmasına katılacak. Türk firmaları ilk kez 2010 yılında, yeni adı Feiplast olan fuara katılmış ve olumlu görüşmelerde bulunmuştu.

Mayıs ayının son haftasında ise, iki önemli organizasyon daha gerçekleşiyor: Ortadoğu’nun en büyük kozmetik fuarı Beautyworld Middle East 2013 ve dünya private label sektörünün en büyük buluşmalarından PLMA’s World Of Private Label 2013 Amsterdam Fuarı.

İKMİB’in bu yıl dokuzuncu kez Türk kozmetik firmalarının milli katılımını organize ettiği Beautyworld Middle East 2013, 28 – 30 Mayıs tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde yapılacak. Fuarın bu yıl da ana sponsoru olan Türkiye, 80 firma ile temsil edilecek. Türkiye’nin en yüksek katılımla yer aldığı fuar, dünyanın en büyük kozmetik etkinliklerinden biri haline geldi. İran, Irak, Suudi Arabistan, Ürdün, Fas, Mısır, Cezayir, Tunus gibi Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden alıcıları buluşturması bakımından önem taşıyor. Türk kozmetik markaları, son yıllarda hem ülke imajı hem de Türk dizilerine olan yoğun ilginin de etkisiyle bölgede büyük talep görüyor.

 Bütün alt sektörlerine ihracatlarını artırma konusunda destek veren İKMİB, 28 – 29 Mayıs tarihlerinde ise, özel etiketli (fason imalat) ürünler alanında Avrupa’nın en önemli fuarı olan PLMA’s World Of Private Label 2013 Amsterdam Fuarı’na beşinci kez milli katılım organizasyonu düzenleniyor. Fuarda 28 firma milli katılımla yer alacak.

İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kimya ihracatını sürdürülebilir kılmak amacıyla çalışmalarına hız verdiklerini belirterek “İhracatımızı artırmamızda milli katılım organizasyonu düzenlediğimiz fuarlar ile UR-GE kapsamında kurduğumuz yurtdışı pazarlama takımlarının katıldığı ticari heyet gezilerinin büyük payı olduğuna inanıyoruz. İhracatçılarımız, gerek yeni pazarlara ulaşmak gerekse görece zayıf olduğumuz pazarlarda güçlenmek için her yıl binlerce kilometre yol kat ediyor. Sadece mayıs ayında 4 fuara birden gidiyoruz. Yıl genelindeki fuar ve ticari heyet gezilerimizin sayısı 20. THY’nin direkt uçuş yaptığı ülke sayısının artması da işimizi kolaylaştırıyor.”  diye konuştu.

REKLAM ALANI