Dolar 32,2769
Euro 34,6976
Altın 2.409,76
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Doğunun Fatihi Karabekir

Doğunun Fatihi Karabekir
13 Ekim 2014 16:22 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2015 12:22
A+
A-

Tarihçi yazar Osman Azman tarafından kaleme alınan “Doğunun Fatihi Karabekir” adlı eser, Doğu Cephesi ile ilgili yazılmış ilk tarihi roman olma özelliği taşıyor.

osmanazman (1)

Bu roman; Aziz vatanın üzerindeki kara bulutları dağıtıp aydınlık yarınları taşıyanların;

Ülkemizin üzerine bağımsızlık güneşinin yeniden doğmasını sağlayanların;

“Alperenler, kahramanlar, serdengeçtiler, yiğitler nerede?” denildiğinde “Burada!” diyen ve mübarek vatanımızı Doğu‘dan başlayarak Batı’ya doğru kurtuluşunu sağlayan destanları yazılamamış gizli kahramanların;

Şehit çocuklarına babalık yapan, “Yetimlerin Babası” denilen Karabekir Paşa’nın;
Savaşta Babası ölen kimsesiz Ermeni çocuklarına da sahip çıkıp onları himaye eden Doğu’nun Fatihinin;

Serhat boylarını Ermeni mezaliminden kurtaran kınalı kuzuların;

Mazluma ümit, zalime korku verenlerin;

Parolası “Ya İstiklal ya ölüm!” olanların hikâyesidir. (Mehmet Niyazi)

Kimlik Sizsiniz

Gençlerin kimlik problemi yaşaması ve milli kimliğimizin yok olma tehdidiyle karşı karşıya olması, tarihçi yazar Osman Azman’ı bu soruna eğilmeye sevk ediyor. Milli kültürümüzün, değerlerimizin, kimliğimizin ve yaşadığımız toplum yapısının uğradığı değişiklik “Kimlik Sizsiniz” adlı eserde yüz buluyor.

Günümüz gençlerinin Batı hayranlığına kapılıp, tarihimizden ve geleneklerimizden uzaklaşması, bu konuda alınması gereken önlemler ve çözümler, kitabın ana konusunu oluşturuyor. Yazar kitabına “En güzel ve değişmemesi gereken kimlik; insan kimliğidir” sözüyle son veriyor.

Osman Azman kimdir?

1969 yılında Rize- Çayeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı ilçede yaptı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Rize’de başlayan öğretmenlik hayatına İstanbul’da devam etmektedir. Halen İstanbul Üniversitesi Tarih ve Marmara Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinde yüksek lisans eğitimi yapmaktadır. Evli, Ahmet Çağrı ve Zeynep Gökçe isminde iki çocuğu vardır. Birçok vakıf ve dernekte kurucu ve yöneticilik yaptı. Birçok internet sitesinde ve bazı dergilerde de düşünce yazıları yazmaktadır.

Osman Azman, sizleri imza gününe bekliyor!

“Doğunun Fatihi Karabekir” ve “Kimlik Sizsiniz” eserlerini kaleme alan tarihçi yazar Osman Azman, 19 Ekim Pazar günü Ümraniye Çarşı’da okuyucularıyla buluşuyor. İmza gününde Osman Azman’ın değerli dostları, öğrencileri, hemşehrileri ve tüm okuyucularını Cadde Alemdağ Pasta&Kafe’de yanımızda olmaya davet ediyoruz. Yazarımız, kafenin 3. Katında saat 14.00-17.00 arasında sizleri bekliyor olacak.

Adres: Cadde Alemdağ Pasta & Kafe- Atatürk Mahallesi Alemdağ Caddesi No:47 Ümraniye (Kat 3)

 

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI