Dolar 32,4639
Euro 34,7103
Altın 2.436,27
BİST 9.879,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Kayseri OSB’den medikal ve ilaç yatırımlarına destek kararı

Kayseri OSB’den medikal ve ilaç yatırımlarına destek kararı
17 Ağustos 2012 08:18
A+
A-

Yaklaşık 800’ün üzerinde işletmede 50 bin kişinin istihdam edildiği Kayseri Organize Sanayi Bölgesi sağlık yatırımlarını destekleme kararı aldı.
 Yaklaşık 800’ün üzerinde işletmede 50 bin kişinin istihdam edildiği Kayseri Organize Sanayi Bölgesi sağlık yatırımlarını destekleme kararı aldı.

 Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, sağlık sektörüne yapılacak teknoloji ağırlıklı yatırımlara, kolaylık sağlanacağını belirterek “Kayseri, son yıllarda sağlık alanında kendine özgü bir sağlık merkezi haline geldi. Yılda ortalama 7 milyon kişi sağlık hizmeti alıyor. OSB’de, şehirdeki sağlık kuruluşları için yatak, nevresim, araç gereç ve mobilya üreten çok sayıda firma var. Ancak buna karşın, medikal ve kimya sanayi alanında sağlık kuruluşlarının ürün ihtiyacını karşılayacak işletme sayısı çok az.. Biz bölge yönetimi olarak sağlık alanında yapılacak teknoloji ağırlıklı yatırımlarda, arsa dahil girişimcilere her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

Altyapı sorunu olmayan Kayseri OSB’nin 24 milyon metrekarelik alanda 800’ün üzerinde işletmeye
ev sahipliği yaptığını ifade eden Hasyüncü, “Yılda 850 milyon kwh elektrik enerjisi tüketen bu işletmelerde 50 bin kişi istihdam ediliyor. Bölgemizde 1 milyon metrekarelik bir alanı teknoloji ağırlıklı yatırımlara ayırdık. Bu alana yoğun talep var. Ancak biz her önüne çıkana arsa tahsisi yapmak istemiyoruz. Zira bundan böyle bölgemizde farklı sektörlerde yatırım yapılmasından yanayız. Elektronik alanında yatırım istiyoruz. Otomotiv sektörü gelsin istiyoruz. Başta yatak ve mobilya olmak üzere bazı ürünlerde bölgedeki sağlık merkezlerinin önemli bir tedarikçisi durumundayız. Sağlık sektörüne yönelik yatırımlara, sadece arsa temininde değil diğer konularda da destek ve kolaylığa hazırız. Ayrılan 1 milyon metrekarelik alanda sağlık sektörüne yatırım önceliği tanıyacağız. Zira sektöre yapılacak teknoloji ağırlıklı yatırımlarla, hem Kayseri dört başı bütün bir sağlık üssü haline gelecek, hem de gelişim adına bölge çok şey kazanmış olacak. Kayseri’de ticaret vardı, sonra sanayi geldi, şimdi bunlara bir de sağlık sektörü eklendi. Kent, son birkaç yılda bölgesel nitelikli sağlık merkezi haline geldi. Girişimcilerimizi bu konuda bir daha düşünmeye ve artık sağlık alanında da yatırım yapmaya davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Yaklaşık 800’ün üzerinde işletmede 50 bin kişinin istihdam edildiği Kayseri Organize Sanayi Bölgesi sağlık yatırımlarını destekleme kararı aldı.

kayseri5.jpg

Kayseri OSB’nin ülkeyi batıdan doğuya, güneyden kuzeye bağlayan karayollarının birleşme noktasında olduğunu vurgulayan Hasyüncü, “Demiryolu hattı hemen yanından geçiyor. Kayseri Serbest Bölgesi ile sınır komşusuyuz. Dahası, havaalanına 20, Mersin Limanı’na 320 kilometre mesafedeyiz. Dolayısıyla gündemimizde hep sağlık sektörü var. Kayseri’de sektörün MR’ını çekerek, girişimcilere rakamsal bilgiler verecek, yatırım konusunda aydınlanmalarını sağlayarak, bu alanda yatırıma yönlendirmeye çalışacağız. Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliğine gidiyoruz. Kentte gerek özel sektör gerekse kamuya ait çok sayıda hastane var. Sadece üniversite bünyesinde 2 bine yakın hasta yatağı var. Üniversite ile ortaklaşa bir çalışma yaparak, sanayicilerimize Kayseri’deki sağlık kurumlarında ne kadar malzeme tüketildiği, bu malzemelerin ne kadarının yurtdışından ithal edilip, ne kadarının yurtiçinden alındığını rakamsal verilerle anlatacağız. Sağlık sektöründeki gerek toplam, gerekse yereldeki harcanma kalemleri hakkında bilgi vereceğiz” şeklinde konuştu.

kayseri4.jpg

REKLAM ALANI