Dolar 32,3769
Euro 34,6897
Altın 2.428,73
BİST 10.000,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Japonya’ya “Sürmeli”, Irak’a “Van Otlu Peyniri”

Japonya’ya “Sürmeli”, Irak’a “Van Otlu Peyniri”
05 Mart 2013 08:46 | Son Güncellenme: 05 Mart 2013 08:50
A+
A-

Necmi_Erol01

2012’de ihracatını %10 artırarak peynirdeki iddiasını bir adım daha ileriye taşıyan Muratbey, 2013 için hedef ülkelerini ve rakamlarını belirledi. Ürün çeşitliliğinin avantajını yaşadıklarını ifade eden Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol; “Lezzetlerimiz hem küresel hem de yerel damakları hedefliyor” dedi.

Yarım yüzyıllık tecrübesiyle sütün Türkiye’deki gelişimine yön veren sayılı firmalar arasında yer alan Muratbey, farklı lezzetleri dünyaya sevdiriyor. 250 çeşit peyniri ile Türkiye’de en geniş ürün yelpazesine sahip olan Muratbey doğallığı modernizasyon ile birleştirerek peynirin gerçek tadını koruyan ürünler üretiyor. Saha araştırmaları ile yönlendirdiği yeni ürün çalışmalarında geleneksel lezzetleri koruyan Muratbey artık dünyanın yerel damak tadına da hitap ediyor.

2012’de satışlarının yüzde 10’unu yurtdışına yapan Muratbey 13 ülkeye ihracat gerçekleştirdi. En büyük ihracatını Irak, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar Bahreyn, Suriye, Mısır ve ABD pazarının oluşturduğu Muratbey 2013 senesinde yeni ülkelerde “Lezzetin Tarifini”  tüketicinin beğenisine sunacak. 2013 yılı sonunda peynir çeşitlerini 300’e çıkararak ihracat rakamlarının ikiye katlamayı hedeflediklerini ifade eden Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol 2012 yılı içerisinde 250’yi aşkın peynir çeşidinden en çok Tel ve Örgü Peyniri ihraç ettiklerini vurguladı. Erol, her ülkenin damak zevkine uygun ürün yelpazesine sahip olduklarını ve bunun kendileri için büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

İhracatımızı iki katına çıkarmayı planlıyoruz

İhraç ettikleri peynirlerin bölgelere göre farklılık gösterdiğini kaydeden Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol; “Türkmenistan’a en çok taze kaşar ve tel peyniri, Irak’ta ise en çok tel peynir, Van Otlu peyniri ve örgü peynir revaçta. Japonya’ya en çok Sürmeli’nin de içinde bulunduğu beyaz peynir grubu ürünleri satıyoruz.  Ortadoğu ülkelerinde tel peynir başta olmak üzere yöresel ürünlerimiz daha çok satıyor” dedi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler’in 2013 ihracat hedefleri içinde olduğunu ifade eden Erol; “Tüketim alışkanlıklarının uyum göstermesi ve damak zevklerinin uyuşması sebebiyle bu bölgelerde pazar payımız daha büyük” şeklinde konuştu. Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir ve Katar’a ihracatlarını iki katına çıkarmayı hedefleyen Muratbey 250’yi aşan peynir çeşitlerini 300’e çıkararak hedef büyütüyor.

Surmeli03

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,