Dolar 32,3684
Euro 34,9598
Altın 2.325,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İYİMSERLİK ÖN PLANDA KALMAYA DEVAM EDİYOR

İYİMSERLİK ÖN PLANDA KALMAYA DEVAM EDİYOR
25 Ekim 2022 11:51
A+
A-

Fed yetkililerinin sıkılaştırmanın aşırı boyutlara ulaştığına yönelik endişelerine işaret eden Cuma günkü WSJ haberinin ardından momentumunu genel hatlarıyla korumayı başaran hisse senetleri yeni haftaya da iyimser bir zeminde başladı.

Faiz artırımlarının hız kesebileceğine yönelik beklentiler ise makroekonomik verilerin ortaya koyduğu kırılganlığın resesyon endişelerinin ön planda olduğu içinde bulunduğumuz dönemde piyasaları baskı altına almasına çok fazla izin vermedi. Bu noktada dün ABD ve Euro Bölgesi’nde açıklanan öncü PMI endekslerinin hem imalat hem de hizmet kalemlerinde büyümeyi daralmadan ayıran 50 seviyesinin altında kalması dikkat çekti. Buna karşın küresel risk iştahında bozulma göze çarpmazken daha ılımlı bir Fed beklentisinin desteğini arkasına alan piyasaların odak noktasında ise hem içeride hem de dışarıda üçüncü çeyrek bilançoları yer almaya devam ediyor.

TL: Uzun bir süre 18,58’den çok fazla uzaklaşmayan USD/TL kuru TCMB’nin politika faizinde yaptığı 150 baz puanlık indirimin ardından 18,60 seviyesinin üzerini daha fazla test etmeye başladı. Her ne kadar TCMB’nin yaptığı faiz indirimi tek başına çok fazla baskı yaratacak nitelikte olmasa da gerek indirimlerin önümüzdeki ay da aynı ölçekte devam edeceğinin net şekilde vurgulanmasının gerekse enflasyonun henüz zirve yapmamış olmasının TL’nin kırılganlığını artıran bir zemin yarattığını düşünüyoruz.

Borsa İstanbul: Borsa İstanbul haftaya yukarı yönlü bir eğilimle başlarken BIST-100 endeksi teknik açıdan uzun süredir hedef olarak gösterdiğimiz 4000 puanın üzerini test etti. Ancak önemli bir direnç olan bu seviyede zorlanan endeks kapanışı bu noktanın altında gerçekleştirdi. Endeksin kısa vadeli görünümünü pozitif bulmaya devam etmekle birlikte daha kuvvetli bir eğilim oluşması için 4000 puanın üzerinde kapanışlar yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Mevcut momentum bunun çok uzak olmadığına işaret ederken böyle bir senaryoda yukarıda 4185 puan seviyesinin sonraki hedef noktası olabileceğini düşünüyoruz.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 4405 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 4375, 4339, 4309 ve 4273 destek olarak izlenebilir. 4436, 4472, 4502 ve 4538 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

REKLAM ALANI