Dolar 32,6924
Euro 34,8957
Altın 2.508,72
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Geleneksel YEDPA İftar Yemeği gerçekleşti!

Geleneksel YEDPA İftar Yemeği gerçekleşti!
17 Haziran 2017 12:41 | Son Güncellenme: 17 Haziran 2017 12:49
A+
A-

 

Ticaret Merkezimiz Geleneksel İftar Yemeği, Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Salih Sami Atilgan ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin ev sahipliğinde YEDPA Cami avlusunda gerçekleştirildi. İftar Yemeğine Ataşehir Belediyesi İlçe Meclis Başkanı, Siyasi Parti Ataşehir İlçe Başkanları, Çevre Kooperatif ve Sanayi Siteleri Yöneticileri, Esnaflarımız katıldı.

Çay TV’nin canlı yayın olarak sunduğu YEDPA iftar yemeğinde YEDPA Yönetim kurulu başkanı Salih Sami Atılgan ve Adalet ve Kalkınma Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, canlı yayın konuğu oldu.

YED-PA Yönetim Kurulunun verdiği iftar yemeğine katılan siyasiler mülkiyet sorununu kısa detaylarıyla aktararak bir an evvel çözülmesi temennisinde bulundular.

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan; “Öncelikle Ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum. İnşallah bu ay içinde yapmış olduğumuz her türlü ibadetlerimizi kabul kabul olsun. İftarımıza icabet ettiğiniz, soframızı, aşımızı paylaştığınız için tekrardan hepinize teşekkür ederim. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının hepimize, ülkemize, İslam âlemine huzur, barış, kardeşlik ve sükûnet getirmesini niyaz ediyorum.  YEDPA’nın sadece bir iş yeri değil aynı zamanda Camisiyle, aş evi ile sağlık birimiyle bir yaşam merkezidir. Ramazan ayında iftar sofralarımız eksik olmadığı gibi ihtiyaç sahiplerine de ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Atılgan; “ Şu an Ataşehir siyasi parti başkanları burada. Hepinizin bildiği üzere YEDPA’nın mülkiyet sorunu var. Çevre ve şehircilik bakanı ziyareti esnasında bura ile ilgileneceğini söylemişti. Belli bir çalışmanın olduğunu biliyorum ama ne aşamada olduğunu da Ak Parti İlçe Başkanı’ndan öğrenmek istiyoruz” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Av.M. Naim Yağcıda; ”Ataşehir de kangeran olmuş bütün sorunların çözüme ulaşması lazım. Hepimiz el ele verirsek çözeceğimize inanıyorum. Bakanımız YEDPA’yı ziyaretinde bura ile ilgili bir çalışma yapacaklarını söyledi. Önemli olan böyle bir çözümün ortaya atılarak adım atılmasıdır. Gündemlerin hızlı değişmesi nedeniyle verilen takvim süresi içinde bazen istenilen olamıyor. Ancak yakından takip ediyoruz. Bizimde görüşlerimiz alındı. Bakanın bu konuda bazı öneri ve görüşleri olmuş.  Bu çalışmayı da yaptıktan sonra Ankara’ya davet edecekler. Belediyenin de bir çalışmasının olduğunu biliyorum. Yakın zamanda bir neticeye varmış olmak suretiyle hem YEDPA hem de halkımızla bu hususu paylaşmış olacağız. Tez zamanda da Yeni Çamlıca mahallemizin sorunları da çözüme kavuşmuş olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

“MÜLKİYET SORUNU YILAN HİKÂYESİNE DÖNMÜŞ”

Bu mülkiyet işiyle yakından ilgilenen ve Ataşehir Belediyesi Meclisi bünyesinde kurulan Komisyonun da başkanlığını yapan Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, YEDPA Başkanının her hangi bir eksikliği gördüğü zaman onu telafi etmek için gayret sarf eden bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyerek; “ Ne yazık ki insanların bazen güçlerinin yetmediği noktalar var.  Salih başkan da bir yere kadar geliyor ve orada tıkanıyor. Hepinizin de bildiği gibi öncesini söylemiyorum ama söylediklerimin de siyasi olarak değerlendirilmesini istemiyorum. Ama hakikatten Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana bunun içinde YEDPA’ da var. 30 yıllık meselesi çözülemeyen ve tamamen yılan hikâyesine dönmüş bir hadise.  1994 ve 2004 yıllarında yapılan planlarla bir neticeye varılmamış, üç yıldır Ak Parti ve CHP meclis üyesi arkadaşlarla birlikte iyi bir çalışma sergiledik. Çözüm için her şeyden önce planın oluşması lazım. Bunun da 1/5000’lik planların Büyük şehir tarafından yapılması, akabinde ilçe belediyesinde de 1/1000’lik planların yapılması gerekirdi ama bugüne kadar Büyükşehir tarafından 1/5000’lik plan maalesef ortaya çıkmadığı için de karşılık olarak da !/1000’lik planlar yapılmadı. Demek bir anlam veremiyor. Önemli olan bir neticeyi ortaya çıkartmaktır” şeklinde konuştu.

 “SORUNUN BİR AN EVVEL ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUM”

Kangeran olmuş bu mülkiyetin bir an evvel çözülmesi gerektiğinin altını çizen Özata; “ Çözülmesi gereken bir sorun, iyileştirilmesi gereken bir yara olmuş durumda. Temmenimiz arzumuz şudur ki ayırım yapmak istemiyorum tüm partililerden olan arkadaşlarımızın hepimizin bu bölgede oturan akrabaları var. İsterim ki bir an önce bu sorun çözülsün. Temennimde budur. Başkanında bu konuda gayretleri var. Bunu biraz daha fazlalaştırmamız gerekir. Siyasi partiler olarak birlikte hareket etmemiz gerekir. Bu düşüncelerle hepinizi tekrar selamlıyor gelecek Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI