Dolar 32,3384
Euro 34,8455
Altın 2.393,11
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

İtalyan devi rotayı Türkiye’ye çevirdi

İtalyan devi rotayı Türkiye’ye çevirdi
21 Nisan 2013 07:16 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2013 21:36
A+
A-

enerji yenilenebilir

Enel CEO’su Starace, 4 yılda 6.1 milyar euroluk yatırım yapacaklarını belirterek, “Türkiye gibi sonsuz büyüme potansiyeli olan ülkelere odaklanacağız” dedi.

Enerjide rotasını Türkiye’ye çeviren Avrupalı şirketler gelecek planlarına Türkiye’yi alıyor. Avrupa’nın en büyük ikinci enerji şirketi olan İtalyan Enel, yenilenebilir alana yönelik 4 yıllık yatırım planını açıkladı. 2013- 2017 arasında 6.1 milyar euroluk yatırım yapacağını duyuran İtalyan dev, pastanın büyük dilimini ise gelişen ekonomilere ayırdı. Enel Green Power (ENP) CEO’su Francesco Starace, yatırım portföyünün 4.2 milyar eurosunu 6 ülkeye yapacaklarını açıkladı. 6 ülke arasında en dikkat çekenin Türkiye ve Brezilya olduğunu belirten Starace, Güney Afrika, Fas, Peru ve Meksika’da güneş ve rüzgara yönelik çalışacaklarını kaydetti.

 75 bin çalışanı var

Gelişmekte olan ülkelere yönelik yapılacak yatırımın 3 bin 600 MW’lık bir güce denk geleceğini anlatan ENP CEO’su Starace, “Özellikle sonsuz büyüme potansiyeli olan Türkiye ve Brezilya’ya odaklanacağız. Büyüme planımız organik olacak” dedi. 78 milyar euroluk cirosu bulunan Enel’in 75 bin çalışanı var. Hisseleri ABD borsasında da işlem gören firma, Kanada’dan Rusya’ya, Arjantin’den Bulgaristan’a kadar geniş bir coğrafyada üretim yapıyor. İtalyan devin aktifleri 170 milyar euro.

sabah

REKLAM ALANI