Dolar 32,4223
Euro 34,7489
Altın 2.433,88
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 18°C

“İŞVEREN SGK VE VERGİ ALANINDA TEŞVİK BEKLİYOR”

“İŞVEREN SGK VE VERGİ ALANINDA TEŞVİK BEKLİYOR”
06 Ocak 2024 16:08
A+
A-

Kurumsal şirketlerin ekonomik zorluklara karşı stratejilerini, istihdam dinamikleri açısından değerlendiren Datassist Enterprise Operasyonları Lideri Tuğçe Kulaksız “SGK ve vergi alanında sağlanmasını beklediğimiz yeni teşvikler işverenlere maliyet avantajı sağlama, istihdamı destekleme ve ekonomik büyümeye katkı sağlama konusunda önemli bir rol oynayacaktır” dedi.


İşveren üzerindeki mali baskı arttı
Sürdürülebilir büyümeler konusuna dikkat çeken Kulaksız şu değerlendirmelerde bulundu: “2021’den 2022’ye geçişte Türkiye’deki kurumsal şirketlerde gözlemlenen %10’luk istihdam büyümesi, ekonomik dinamiklerdeki değişikliklerle birlikte önemli bir artışı yansıtmaktadır. 2023’e dair resmi rakamlar açıklanmamış olsa da bu dönem için büyümenin durağanlaştığını öngörüyoruz. Temel ekonomik göstergeler, özellikle enflasyon rakamları ve yaşam maliyetlerinin artışı gibi faktörler işverenler üzerindeki mali baskıyı artırmıştır.

İşveren SGK ve Vergi alanında teşvik bekliyor
2024 için açıklanan asgari ücretle birlikte çalışan maliyetlerindeki artışın işverenlerin bütçe planlaması üzerinde olumsuz bir etki yaratacağını görmekteyiz. Ayrıca, 2023’te nitelikli istihdam teşviklerinin kaldırılması, kurumsal şirketlerin istihdam stratejileri üzerinde de belirgin bir etki yaratmış gibi görünüyor. Bu durum, işverenlerin nitelikli personel çekmek ve elde tutmak için yeni teşvik ve avantajlar arayışına girmelerine neden olabilir. 2024’te artacak işgücü maliyetlerinin işverenler üzerindeki baskısını düşündüğümüzde SGK ve vergi alanında sağlanmasını beklediğimiz yeni teşvikler işverenlere maliyet avantajı sağlama, istihdamı destekleme ve ekonomik büyümeye katkı sağlama konusunda önemli bir rol oynayacaktır.

İstihdam ve ücret stratejileri revize edilmeli
Sonuç olarak, kurumsal şirketlerin 2024’e yönelik olarak istihdam ve ücret stratejilerini revize etmeleri ve ekonomik belirsizliklere hızlı bir şekilde adapte olmaları gerekir. Bu sebeple rekabetçi iş ortamında şirketlerin esnek, inovatif ve teknolojiye entegre olabilme yetenekleri, sürdürülebilir büyümelerini destekleyebilmeleri adına kritik öneme sahip olacaktır.”

REKLAM ALANI