Dolar 32,5963
Euro 34,8549
Altın 2.496,68
BİST 9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

“Kanserojen ayakkabı” soruşturmasına 2 müfettiş

“Kanserojen ayakkabı” soruşturmasına 2 müfettiş
28 Kasım 2014 10:14
A+
A-

ZEHİRLİ-AYAKKABI1Yapılan açıklamada müfettişlerin çalışmalara başladığı belirtildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Erenköy Gümrük Müdürlüğüne bağlı bir antrepodan, imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabıların eskileriyle değiştirilmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 müfettiş görevlendirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda Erenköy’deki antrepoda, mevzuata uygun olmaması sebebiyle imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabıların eski ayakkabılarla değiştirildiği tespit edilmişti.

Bunun üzerine İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığının bilgisi dahilinde soruşturma başlatılmıştı.

Devam eden soruşturma ile ilgili olarak “Bakanlığımız olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirmiş, müfettişler çalışmalarına başlamıştır.” dendi.

Bakanlığın açıklamasında kanserojen madde içeren ayakkabıların iç piyasaya sürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu da belirtildi.

Bununla ilgili marka ve modelleri tespit edildiği aktarılırken, elde edilen tüm bilgi ve görsellerin 81 ildeki ticaret il müdürlüklerine iletildiği söylendi.ZEHİRLİ-AYAKKABI

FOTOĞRAFLAR PAYLAŞILDI

Öte yandan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kanserojen madde ihtiva eden ayakkabıların fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı.

Gerekli testlerden geçemeyen ve iç piyasaya sürülmemesi gereken ayakkabıların marka ve modelleri ile görsellerinin tespit edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Söz konusu ayakkabılara ilişkin görseller, tüketicilerimizi bilgilendirmek amacı ile kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu ürünlerden satın alan veya herhangi bir satıcıda satışa sunulduğunu gören tüketicilerimiz, Bakanlığımız ‘www.tuketici.gov.tr’ adresindeki ‘Tüketici Şikayetleri’ linkinden veya ‘ALO 175 Tüketici Şikayet Hattından’ Bakanlığımıza şikayette bulunabilirler. Bakanlığımızın konuya ilişkin denetimleri yoğun olarak devam etmekte olup, denetimler hızla sonuçlandırılacak ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.”ZEHİRLİ

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI