Dolar 32,4682
Euro 34,7369
Altın 2.440,30
BİST 9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Aziz Babuşcu, YEDPA Üyeleriyle Buluştu

Aziz Babuşcu, YEDPA Üyeleriyle Buluştu
01 Temmuz 2013 11:07 | Son Güncellenme: 03 Temmuz 2013 19:54
A+
A-

aziz babuççu

AK parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ,İstanbul Oto YEDPA Ticaret merkezinin düzenlediği kahvaltıya katılarak esnaf ve sanayicilerle bir araya geldi.

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, İl Ekonomi İşleri Başkanı Kenan Danışman, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ataşehir İlçe Başkanı NimetullahTopu ,İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz,MODOKO Yönetim Kurulu başkanı Etem Özçelik , İMES sanayi sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar,KEYAP Yönetim Kurulu  Başkanı Mehmet Nuri Kuriş, KADOSAN Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz ve YEDPA sanayicileri bir araya geldi.

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan’ın açılış konuşmasında ,” YEDPA Ticaret merkezinde bu toplantının  ülkemizin önemli sanayici ve siyasetçileri ile bir arada olamaktan mutluluk duyuyor ve bu toplantımızın çevremiz ve sanayicilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik gelişmesini  yaşadığımız  bu günlerde  ülkemizin ilerlemesinde istikrar ve güven ortamını sağlayan siyasetçilerimiz başta Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere emeği geçen tüm siyasetçi ve iş adamlarımıza teşekkür ederiz. “dedi

Salih sami atılgan

Atılgan: YEDPA ticaret merkezi 2250 işyerinden oluşan 1600 ortak ve 12 bin kişinin istihdam edildiği ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayi’nin ağırlıkta olduğu  ülkemizin en büyük ticaret merkezlerindendir.  1985 yılında yasal olarak 3 farklı parsel olarak 128 000 metre kare olarak alınmış tapuların inşası ruhsata uygun projelendirilmiş ve bina ruhsata uygun olarak hiçbir eksiği bulunmadan inşa edilmişti. Bu süreç içerisinde bölgenin çarpık kentselleşmesi imar ve iskanla ilgili sorunlarından dolayı maalesef tapusunu alamayan gerçek değerine ulaşmamaktadır.Tabi konunun karışıklığı nedeniyle sayın başkana ilgili kitapçık halinde sunacağız,konuya ilişkin destek ve yardımlarınızı  bekliyor ve YEDPA sakinleri olarak en büyük temennimiz bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi.

Atılgan: Diğer konularımızdan biri  otomotiv sektörüne ilişkin sıkıntımız ,YEDPA’da  işletmelerimizin büyük çoğunluğunu otomotiv sektörü oluşturmaktadır.YEDPA’daki işletmelerimiz after-market olarak adlandırdığımız satış sonrası orjinaline eş değer parçalar satmaktadır. Bağımsız servisler ve yedek parçacıların olurturduğu bir alandır. Türkiye’de satış sonrası sorunlar pek gündeme gelmez, aslında sektörler içerisinde karlılıkların oluştuğu alan da burasıdır. Avrupa birliğine üye ülkeler ve ABD gibi ülkelerde bunun gibi bağımsız alanlarda  %65 karlılık payı varken Türkiye’de bunun tersi bir durum söz konusudur. Bu sektörlerde üretilen ürünlerin çoğu yerli ürünlerdir.Otomotiv sektöründe ortaya çıkan cari açığı yakından ilgilendirmektedir.Ana üretici ve Distribütör firmaların hakim durumlarını kullanarak hem kendine bağlı üretici firmalara ve bağımsız üreticilere baskı oluşturmasını engelleyen bir süreç. Gelişen ülkelerde buna yönelik düzenlemeler yapılmıştır.Türkiye’de 2006 yılında AB uyum yasaları çerçevesinde Rekabet kurullunun yayınlamış olduğu otomotiv sektöründe muafiyetlerle alakalı bir tebliği vardır.2008 yılından bu yana yürürlükte olmasına rağmen bu tam olarak uygulanmıyor.Gerekli merci ve bakanlığa iletmemize rağmen siyaset kurumu olarak bu mağduriyet ile ilgili katkı sağlamanızı mutlulukla karşılayacaklarını,belirti.

aziz babuçcu 1

Programda konuşma yapan Aziz Babuşcu,“Ekonomi İşleri Başkanlığımızın, bizi esnaf ve sanayicilerle buluşturan organizasyonları bir süredir devam ediyor. Bu buluşmalar, gerek esnaf ve sanayicimizin sorunlarını anlamak gerekse kendi düşünce ve planlarımızı anlatmak açısından faydalı platformlar oluyor. Meseleleri karşılıklı konuşmak çözüm yolu bulmamız açısından önemli. Bugün burada dinlediğimiz tapu ve alt yapı sorunları için de gereken değerlendirmeyi yapıp atılabilecek adımları atmaya çalışacağız. Bizim için hizmet götürme anlamında belediye ya da parti ayrımı yoktur, hiçbir zaman olmamıştır. Bizim için önemli olan, sizlerin üretmeye, ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etmenize yardımcı olmaktır.” dedi.

YEDPA Ticaret merkezinin 1985 yılında bu yana çözülmez gözüken temel sorun tapu sorunu hiç azım sanmayacak bir süre geçmiştir.Tapu sorunu kör düğüm haline gelmiş. Burada Ataşehir belediyesi, TOKİ ve Büyük şehir belediyesinin bir araya gelmesi ile çözüme katkı sağlayacaktır.Sorun Ataşehir belediyesinin tek çözeceği gibi değildir.Tapu sorunu  ile ilgili olarak tarafları bir araya getirmek adına söz verebiliriz.Çözüme yönelik en yakın zamanda tarafları bir araya getirerek ayrıntılı bir şekilde konuşacağız.İtfaiye ile ilgili sorununuzu İMES’te yaptığımız soruna paralel olarak ortak aklı ortaya koya bilecek yasal çerçeve dışına çıkmadan ortak bir uygulama ile en yakında taahhüt edebiliriz.

20 Yaş üstü araçların trafikten çekilmesi ile ilgili olarak bu işle ilgili yedek parça ,servis hizmetti veren efnafımızın raporlarınıda alarak, gündeme getirilebilir.

Konuşmasında gündemdeki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan,şunları söyledi: “Türkiye, son derece başarılı bir ekonomik performansla, çok istikrarlı bir siyasi zemin ve dış politika anlayışıyla çok güzel bir yolda gidiyor. Cumhuriyet tarihin en büyük projelerinin temelleri atılıken3. köprü projesinin temelinin atılması 3.hava alanın ihaleye çıkması ve Kanal İstanbul projesinin fizibilite çalışmalarının tamamlanma aşamasına gelmesi bizim için büyük gelişmeler olurken bütün bunları ters yüz etmek isteyen bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Taksim’de başlayan yayalaştırma projesi ve Gezi Parkı’nın yeniden ihyasıyla ilgili tartışmalar amacından saptırıldı. Yargı kararına saygı duyulacağı, halkın kanaatinin sorularak ona göre hareket edileceği açıklanmasına rağmen olaylar devam ettirilmeye çalışıldı. Bu olayların arka planında; milleti ötekileştiren, milleti eğitilmeye muhtaç bir kitle olarak gören, sahip olduğu ayrıcalıkları kaybetmemek için her şeyi yapabilecek bir zihniyet var. Göstermiştir. Milletimiz ferasetini ve itidalini gösterdi. Kurulan çatışma tuzağına düşmedi. Biz de samimiyete gölge düşürmeden, milletin iradesini en iyi şekilde temsil edecek vakar ve cesaretle yol yürümeye devam edeceğiz.”dedi.

Nimetullah topu

Toplantıda konuşan Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu,YEDPA esnafının sorularına yönelik sorunları yakinen takip ediyoruz. Büyük şehir nezdinde, bakanlık nezdinde konu gündemimizde.YEDPA ile ilgi 18 uygulaması tapu sorunu hukuki olarak  çok az karşılaşabileceğimiz talihsiz sorunlardan biri. Burada herkesin toplu olarak taşın altına ellini koyması ile tarafların bir araya gelmesi ile çözülebilecek bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması temennimiz YEDPA sorunu bizim için seçim vadi değil, Ataşehir ilçesinin temel sorunlarından biri. Her zaman taraf gözetmeksizin YEDPA esnafına, Ataşehir halkının hizmeti için ilçe belediyesi ile bir araya gelmeye hazırız. Temennimiz sorunun bir an önce çözüme kavuşması olduğunu, Belirti.

YEDPA esnafı YEDPA bağlantı yolarının E-6 ya bağlanması, Yan yol ile ilgili alt geçit yapılması ve YEDPA da itfaiye sorunlarını dile getirildiler.

Son olarak YEDPA esnafının daha önce taahhütte bulunulan İstanbul ticaret odası ofisinin YEDPA’da açılmasına yönelik YEDPA , İMES, KEYAP,MODKO ve Dudullu OSB bölgesini kapsayacak ticaret ofisi sözü verilerek toplantı sona erdi.

yedpa

REKLAM ALANI