Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

‘İnovasyon Yönetimi Akademisi’ ilk mezunlarını verdi

‘İnovasyon Yönetimi Akademisi’ ilk mezunlarını verdi
02 Kasım 2014 14:44 | Son Güncellenme: 02 Kasım 2014 15:36
A+
A-

inovasyon akademisiTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) himayesinde, EİB tarafından geliştirilen “İnovasyon Yönetimi Akademisi” ilk mezunlarını verdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) himayesinde, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından geliştirilen “İnovasyon Yönetimi Akademisi” ilk mezunlarını verdi. 22 şehirden 51 eğitmen, firmaları inovasyon konusunda bilgilendirmek için uzmanlaştı.

TİM açıklamasına göre, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması konusunda sürdürülebilir büyüme ve kalkınmaya inovasyon yoluyla ulaşacağını her fırsatta vurgulayan TİM himayesinde, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Sağlık Bahçesi iş birliğinde inovasyon kavramını firmalara anlatmak amacıyla geliştirilen “İnovasyon Yönetimi Akademisi” ilk mezunlarını verdi. 22 ayrı şehirden programa katılan ve inovasyon konusunda uzmanlaşan 51 kişi, bulundukları illerde firmalara inovasyon eğitimi verebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, firmalara, A’dan Z’ye inovasyonu anlatacak şekilde planlanan bu programı, farkındalık yaratması açısından oldukça önemsediklerini vurguladı.

TİM olarak inovasyon konusunda Türkiye’de bir değişim oluşturmaya çalıştıklarını belirten Büyükekşi, “3 yıldan bu yana ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinliklerimizi düzenliyoruz. Bu etkinliklerimize gösterilen ilgi çabalarımızın boşa gitmediğinin göstergesi. Dünya ekonomileri büyüyüp gelişirken, rekabetçilik her geçen gün daha da kızışırken, inovasyon, artık rakiplerden geri kalmamak anlamına geliyor. İnovasyon sadece devletler için değil, şirketler için, hatta bireyler için de gelişimin can damarlarından biri” ifadelerini kullandı.

Büyükekşi,  tüm firmaları, inovasyon konusunda gerekli bilgileri veren programa katılmaya çağırdı.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise firmaların ortak sorunlarını, “katma değerli ürün ve hizmet geliştirerek hızla değişen rekabet koşullarına ayak uydurmak için araştırma geliştirme çalışmalarına nereden başlayacaklarını bilememeleri” olarak özetledi.

Bu bağlamda, Akademi’de geliştirilen program ile firmalara bire bir gerçek hayatta karşılaşılan sorunlara inovatif çözümler getirmeyi anlattıklarını açıklayan Ünlütürk, “Firmaların, ihracat ve karlılık oranlarını artırabilmeleri için destek mekanizması olarak tasarlanan, Türkiye’nin ilk vaka bazlı inovasyon eğitim programını sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI