Dolar 32,3475
Euro 34,9394
Altın 2.410,01
BİST 10.214,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

İBATECH “yeni teknolojileri ilk kez Ankara’da”

İBATECH “yeni teknolojileri ilk kez Ankara’da”
15 Mart 2013 07:46
A+
A-

_MG_2332

Türkiye’nin en kapsamlı ve Avrupa’nın 3. büyük fırıncılık teknolojileri fuarı: Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen IBATECH 2013, yoğun katılım ile Ankara’da ilk kez açıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in açılışını gerçekleştirdiği fuarda, ekmek makinelerinden ekmek dilimleme makinelerine, hamur yoğurma makinelerinden pasta makinelerine uzanan birçok ürün büyük ilgi gördü.

Sadece Ankara değil Anadolu’nun tüm illerinden yoğun katılım sağlanan fuarın açılışını Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu ve Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Gençoğlu gerçekleştirdi. 120’den fazla katılımcı firmanın yer aldığı fuarda ekmek teknolojilerinde ilk kez üretilen makineler ziyaretçilere tanıtıldı.

 

HER GÜN “6 MİLYON EKMEK ÇÖPE GİDİYOR”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker: “Bu yıl 6.sı düzenlenen Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı İBATECH, sektörde geliştirilen bilgi ve teknolojilerin sektör paydaşları ve halkın beğenisine sunulduğu bir platform. 2 yılda bir düzenlenen fuar, Ankara’da ilk kez gerçekleştiriliyor. Ankara’da sektör paydaşları ve halkı buluşturan IBATECH; geliştirilen bilgi ve teknolojilerin paylaşım noktası oldu. Buğdayın anavatanı Türkiye, bizim topraklarımızda yetişerek geliştirildi. Sayın Başbakanımızın son dönemde önemle üzerinde durduğu sizin de bildiğiniz gibi ekmek israfını önleme kampanyaları devam ediyor. Türkiye’de her gün 200 gramlık ekmekten 95 milyon üretiliyor. Bunların 6 milyonu çöpe gidiyor. Kampanyaların yanı sıra bayatlayan ekmeklerin değerlendirilmesi ile ilgili kitap hazırladık. Dünya açlıkla savaşırken bizler elimizdeki nimetin kıymetini bilmeliyiz” açıklamasında bulundu.

 

REKLAM ALANI