Dolar 32,3997
Euro 34,7865
Altın 2.407,56
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

‘Gündemlerine teslim olmuyoruz, belirliyoruz’

‘Gündemlerine teslim olmuyoruz, belirliyoruz’
24 Şubat 2013 10:05 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:36
A+
A-

egemen-bagis

 AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış , “Türkiye artık AB gündemine teslim olan değil, kendi krizlerine rağmen AB’nin gündemini belirleyen bir ülkedir” dedi.

  Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin artık AB gündemine teslim olan değil, AB’nin gündemini belirleyen bir ülke olduğunu söyledi.

Bakan Bağış, Beyaz Hareket Derneği’nce Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen “Siyaset Konuşmaları” programı kapsamında gençlere “Türkiye’nin AB Vizyonu ve Yeni Süreçleri” konulu konferans verdi.
“İstanbul’un üzerimizde çok hakkı var. Ne yapsak bu hakkı ödeyemeyiz” diyen Bağış, şöyle devam etti:
“Ama en azından ecdadın, o büyük kumandan Fatih’in bize emanetini yere düşürmeme ehline sahip olduğumuzu göstermemiz lazım. 1453 ve 1994 ruhunu, yani Fatih’in bu aziz şehri fethettiği, Başbakanımızın Belediye Başkanlığı ile İstanbul’un makus talihini değiştirerek gönülleri fethettiği o kritik eşikleri ve mesajları aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk gençliğine inancının gençlere umut olduğunu belirten Bağış, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’yi getirdiği noktaların Türk gençliğinin kaybolan ümitlerini yeşerttiğini ve yeniden güven aşıladığını söyledi.
Bağış, Beyaz Hareket Derneği çatısı altında toplanan gençlerin, Türkiye’nin ilerlemesinden, kalkınmasından, Avrupa Birliği standartlarında bir ülke haline gelmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, bu çabaya ortak olduklarını kaydetti.
“Hiçbir zaman korkulara, paranoyalara teslim olmadık”
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Türk gençliğinin artık sığ siyaset kavgalarından sıyrıldığını ifade ederek, “Türk gençliğini döner bıçaklarına, silahlara veya çetelere mahkum etmek, gençliği bu şiddet araçlarına indirgemek, kimsenin haddi olmadığı gibi gençlerimize yapılmış bir insafsızlıktır, Türk gençliğinin önüne konulmuş bir tuzaktır” dedi.
Kendilerinin her zaman bu tuzağa dikkati çektiklerini vurgulayan Bağış, “Genç arkadaşlarımızın, akranlarımızın daha fazla bu tuzağın kurbanı olmamaları için var gücümüzle gayret gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Hiçbir zaman korkulara, paranoyalara, alışılmış, klişeleşmiş sözlere teslim olmadık. Bütün ideolojilere saygıyla yaklaşırken, kendi inançlarımızın, geleneklerimizin, yaşam tarzlarımızın sorgulanmasına, hor görülmesine de asla müsaade etmedik” diye konuştu.
“Şangay İşbirliği Örgütü, AB’nin bir alternatifi değil”
Bakan Bağış, AB sürecinde de Türkiye’nin kaybeden olmayacağını vurgulayarak, “Türkiye artık AB gündemine teslim olan değil, kendi krizlerine rağmen AB’nin gündemini belirleyen bir ülkedir. Türkiye artık köşeye sıkışan değil, manevralarıyla ve özgüveniyle köşeye sıkıştıran bir ülkedir. Türkiye bundan böyle her yeni duruma çekinceyle yaklaşan, çekinen değil, adalet ve hakkaniyetten yana cesur tavrıyla çekinilen bir ülkedir. Nitekim AB’nin önde gelen bürokratları artık 10-20 yıl sonra Türkiye’nin önünde diz çökeceklerini itiraf etmektedirler” ifadelerini kullandı.
AB konusunda Türkiye’nin amacının değişmediğini vurgulayan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şangay İşbirliği Örgütü de AB’nin bir alternatifi değil. 2012 yılında AB Dış Politika Konseyi bir karar aldı; AB kurumu, Şangay İşbirliği Örgütü ile işbirliğini geliştirme kararı aldı. Sayın Başbakanımızın bu demecinden sonra NATO Genel Sekreterine gittiler, bu Türkiye’nin NATO’dan çıkacağı anlamına gelir mi diye sordular. Akıllarınca işte bizi ters köşeye yatıracaklar. NATO Genel Sekreteri Rasmussen dedi ki, ‘tam tersi NATO’nun yapmak isteyip de yapamadığını Türkiye başarıyor’. Çünkü Türkiye 2012’den bu yana Şangay İşbirliği Örgütü’nün bir diyalog ortağı. Üyesi değiliz ama diyalog ortağıyız. AB’nin de NATO’nun da hedefleriyle uyumlu bir şekilde nasıl tarih boyunca batının en doğulu, doğunun en batılı ülkesiysek, Türkiye AB ile Şangay İşbirliği Örgütü arasında da bir köprüdür. Türkiye’nin yönünü sorgulayanlara her zaman şunu söylüyoruz; ‘Türkiye ne doğuya kayar ne batıya kayar ama bu millet arkamızda durduğu sürece Türkiye her zaman daha yükseklere yükselir’.”
Konuşmasının ardından engelli bir genç, Bakan Bağış’a portresinin yer alığı karakalem çalışmasını hediye etti.
Konferansa, AK Parti İstanbul milletvekili Harun Karaca ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı.
REKLAM ALANI