Dolar 32,3361
Euro 35,1906
Altın 2.246,13
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

Google ve HTC 1,1 milyar dolarlık ortaklık anlaşmasını duyurdu

Google ve HTC 1,1 milyar dolarlık ortaklık anlaşmasını duyurdu
21 Eylül 2017 11:53 | Son Güncellenme: 21 Eylül 2017 11:55
A+
A-

Çoğunluğu Pixel akıllı telefon projesinde çalışanlar olmak üzere belirli sayıda HTC çalışanı Google’a katılacak.

 

Google ve HTC bugün duyurdukları anlaşmayla çoğunluğu, Pixel projesinde görev alan belirli sayıda HTC çalışanının Google’a katılacağını belirtti. HTC, anlaşmanın parçası olarak Google’dan 1,1 milyar USD tutarında nakit para alacak. Bunun dışında Google, HTC’nin sahip olduğu patentler için de kullanım hakkı alacak.

Bu anlaşma, Google ve HTC arasında, yüksek kaliteli akıllı telefon geliştirilmesi konusunda uzun yıllar sürecek stratejik ortaklıklarının da önemli bir kanıtı olma niteliğinde.

Anlaşma aynı zamanda HTC’nin devam eden markalı akıllı telefon stratejisini de destekleyecek. Yapılan işbirliği, daha fazla operasyonel verimlilik, daha gelişmiş bir ürün portföyü ve daha esnek bir finansal yapı oluşturulmasını sağlayacak.

HTC, alanında en iyisi olan mühendislik kadrosuyla birlikte başarıyla gerçekleştirdiği HTC U11 lansmanın ardından yeni amiral gemisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bunun yanında HTC bir yandan VIVE’ın pazarını büyütmek için sanal gerçeklik (VR) ekosistemini inşa etmeye devam ederken aynı zamanda Nesnelerin İnterneti (IoT), artırılmış gerçeklik (AR) ve yapay zeka (AI) gibi diğer yeni nesil teknolojilere yatırım yapmaya da devam ediyor.

Google için bu anlaşma, akıllı telefon işine olan bağlılığını ve aynı zamanda gelişen donanım pazarına yaptığı genel yatırımları da destekler nitelikte. Deneyimli ve uzman profesyonel kadroya ek olarak Google, HTC’nin sahip olduğu patentleri kullanarak Pixel akıllı telefonları üretmeye devam edecek. Bunlara ek olarak söz konusu ortaklık Google’ın Tayvan’daki inovasyon ve teknoloji merkezine yaptığı önemli bir yatırımı da temsil ediyor.

“Akıllı telefon pazarının öncü şirketi olarak inovasyonlarımızla gurur duyuyoruz. Benzeri olmayan akıllı telefon zincirimiz, sahip olduğumuz patentler, dünya çapındaki çalışanlarımız ve sistem entegrasyon yeteneklerimizle Google’ın Android pazarını geliştirmesini destekledik” şeklinde konuşan HTC CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Cher Wang sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlaşma uzun soluklu ortaklığımızda çok önemli bir adım. Bu sayede HTC marka akıllı telefon ve VIVE sanal gerçeklik işlerindeki inovasyonlarımızı desteklerken, Google’ın donanım iş birimini de güçlendirecek.”

“HTC uzun süredir önemli bir ortağımız ve pazardaki çok kaliteli pek çok akıllı telefonun yaratıcısı” şeklinde konuşan Google’ın Donanım’dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaptığımız bu iş birliği sebebiyle oldukça heyecanlıyız. Google’a katılarak tüketici donanımı alanında inovasyonu ve ürün geliştirme süreçlerimizi daha da geliştirecek HTC ekibini aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Söz konusu anlaşmanın gerekli onayların ardından 2018 başında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI