Dolar 32,5051
Euro 34,8523
Altın 2.440,19
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Forum İstanbul çevre duyarlılığını ISO 14001 ile kanıtladı

Forum İstanbul çevre duyarlılığını  ISO 14001 ile kanıtladı
25 Şubat 2015 21:43
A+
A-

Forum-İstanbul-Mağazaları

Forum İstanbul, LRQA-LLOYD’S REGISTER QUALITY ASSURANCE tarafından kirliliğin önlenmesi, yasalara uygunluk ve sürekli iyileşme konusundaki denetlemeleri sonucu Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası’na değer bulunan bir alışveriş merkezi oldu.

Faaliyetleri ve sosyal bilinç yaratmaya yönelik etkinliklerinde her zaman çevre duyarlılığını ön planda tutan Forum İstanbul, dünyanın önde gelen bağımsız denetim ve belgelendirme kuruluşlarından birisi olan LRQA-LLOYD’S REGISTER QUALITY ASSURANCE tarafından yapılan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelendirme denetiminden geçer not aldı. Forum İstanbul böylece, Türkiye’de ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası alan alışveriş merkezi unvanını kazandı.

Forum İstanbul son 2 yıldır çevre politikasının bir parçası olarak, alışveriş merkezinin günlük operasyonlarında önemli iyileştirmelere imza attı. Su, atık ve enerji verimliliği açısından kendini geliştirmek yeni stratejiler üretti. Son 2 yıllık dönemde alışveriş merkezinin elektrik tüketimi %29, gaz tüketimi ise %75 azaldı.

Forum İstanbul, çevre politikası uyarınca alışveriş merkezinde kat ettiği ilerleme kadar geri dönüşüme teşvik eden “Katla katla uçak olsun, mesajın hedefi vursun!” etkinliğiyle dikkat çekti, sürdürülebilir dünya için gerçekleştirilen “Dünya Saati” etkinliği kapsamında 1 saat boyunca kullandığı enerjiyi düşürdü.

Forum İstanbul, geri dönüşüm, enerji tüketimi ve çevresel farkındalık konularındaki başarıları sonucu değer görüldüğü ISO 14001 sertifikasıyla birlikte; faaliyetleri, ürünleri ve hizmetlerinin, çevresel etkilerini politikalarında ve standartta öngörülen şartlara uyacak şekilde değerlendirme kabiliyetine sahip olduğunu kanıtlamış oldu.

Forum İstanbul son 2 yıldır %29 daha az elektrik tüketiyor…

Multi Türkiye AVM Yönetimi kıdemli direktörü Joao Xavier, “Forum İstanbul olarak kuruluşumuzdan bugüne ilklere imza atan bir AVM olduk. Bugün de 1 yıl süren yoğun çalışmaların ardından ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası ile ödüllendirildi, uluslararası Çevre Yönetim Sistemleri standartlarına uygun bulunarak bu sertifikayı almaya hak kazandı” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Forum İstanbul su, atık ve enerji verimliliği açısından kendini geliştirmek için yeni stratejiler üretiyor. Son 2 yıldır, dikkatli bir izleme sistemi kullanılmaya başlanarak alışveriş merkezinin elektrik tüketimi %29, gaz tüketimi ise %75 azaldı. Çevre politikalarımızın bir parçası olarak, alışveriş merkezinin günlük operasyonlarında önemli iyileştirmelere gidildi. Kendi ekibimiz, geri dönüşüm prosedürleriyle ilgili bilgilendirildi.”

Firma faaliyetlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan çevre etkilerinin belirlenmesi, bu etkilerin büyüklüklerinin değerlendirilmesi, sonrasında da bu etkilerin en aza indirilmesi konusunda yardımcı olan ISO 14001, kurumları daha yaşanabilir bir çevre için ihtiyaçları göz önünde bulundurarak çevre politikaları ve stratejiler geliştirmeye teşvik ediyor.

REKLAM ALANI