Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Evinizin akıllı kişisel asistanı Amazon Echo

Evinizin akıllı kişisel asistanı Amazon Echo
11 Kasım 2014 12:47 | Son Güncellenme: 11 Kasım 2014 12:51
A+
A-

amazon-echo-akıllı evPerakende devi Amazon’un ev otomasyonu pazarına ilk girişi, silindir şeklindeki Amazon Echo isimli akıllı kişisel asistan cihazı ile oluyor.

“Amazon Echo” ilk bakışta masanızın üzerinde duran koyu gri, silindir şeklinde bir hoparlöre benziyor. Ama konuşmaya başladığında nasıl bir şey olduğunu anlıyorsunuz. Amazon Echo evinizde sizi dinleyen ve sorduklarınıza cevap verebilen, Siri veya Cortana benzeri bir akıllı kişisel asistan aslında.

20 santim uzunluğundaki Amazon Echo, içinde “Alexa” ismindeki dijital asistanı barındırıyor. Alexa diye cümleye başlayarak aktive ettiğiniz Echo’ya istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Hava durumundan maç sonuçlarına, yemek tariflerinden politika haberlerine kadar her şeye vereceği bir cevap var. Ayrıca Amazon Music başta olmak üzere çeşitli kaynaklardan müzik çalabiliyor, alarm ve yapılacak işler listesi olarak da kullanabiliyorsunuz.

Amazon Echo zamanla daha da akıllanıyor, sevdiklerinizi öğreniyor, ne zaman yattığınızı ve kalktığınızı tespit ediyor, konuşmanızı daha kolay anlıyor ve tüm verileri bulutta saklıyor. Ayrıca kendi akıllı cihaz uygulaması ile tüm ayarlarını ve bilgileri değiştirmek de mümkün. İleride Echo’yu diğer ev otomasyon sistemleri ile senkron kullanma fırsatı olunca, uzaktan kumanda ile ışıkları açıp kapatabilecek, mesela klima ve TV setini sesle idare edebileceksiniz.

199 Dolar’a Amazon web sitesinden alınabilecek bu cihaz, Amazon Prime üyelerine 99 Dolar’a satılıyor. Prime üyelerine daha ucuz satılıyor, çünkü Amazon Echo’nun size yardımcı olmak adına önemli bir görevi daha var. Alışveriş listelerinizi tutmak ve size Amazon online mağazasından ürün önermek. Şimdilik Echo üzerinden Amazon mağazasından satın alma yapamıyorsunuz ama ileride bu da mümkün olacak. ve Prime üyeleri her zaman daha fazla alışveriş yaptıklarından, Echo özellikle onlara yönelik hazırlanmış gibi duruyor.

Amazon’un başka bir başarılı ürünü olan e-kitap okuyucu Kindle Paperwhite 2 incelemesini linkte bulabilirsiniz.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI