Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Elektrik tüketim rekoru kırıldı

Elektrik tüketim rekoru kırıldı
26 Haziran 2016 12:28
A+
A-

fatura_fis_elektrik_650_2

Enerji sektörü, temmuz ayında günlük tüketimin 900 milyon kilovatsaate ulaşarak yeni bir rekor kırılabileceğini söylüyor

Elektrikte, tarihi bir dönemden geçiliyor. Ankara’da enerji yönetimi, klimaların devreye girmesiyle birlikte hızla artan taleple ilgili süreci yakından takip ediyor. Klimaların devreye girmesiyle birlikte elektrikte her gün yeni bir rekor kırılıyor. Hızla artan tüketim, perşembe günü 876 milyon kilovatsaate, cuma günü de 878 milyon kilovatsaate çıkarak tarihi rekor kırdı. Önceki tüketim rekoru 867 milyon kilovatsaatle 30 Temmuz 2015’te kırılmıştı. Enerji sektörü uzmanları, tüketimin genelde temmuzda rekor kırdığını belirterek, “Bu yıl haziranda rekor kırıldı. Bu gidişle günlük tüketim 900 milyon kilovatsaate kadar çıkar” dedi. Sektör temsilcileri, kurulu güç dikkate alındığında ne kadar artarsa artsın tüketimin karşılanabileceğini belirtiyor.

3 AY ZAM YOK

EPDK, 1 Temmuz’dan geçerli olacak ve 3 ay uygulanacak elektrik fiyatlarıyla ilgili hesaplamaları da tamamladı. 1 Temmuz’da elektriğe zam yapılmayacak. Doğalgazda da zam ya da indirim söz konusu değil. Doğalgazda beklenen indirim eylül ya da ekimde yapılacak.

İCRALIK OLAN ABONEYE ‘GÜVENCE’Lİ ÇÖZÜM

Enerji yönetiminin diğer bir gündem maddesi de elektrik borcu nedeniyle icralık olan abonelerle ilgili düzenleme. Çok sayıda abone, elektrik faturasını zamanında ödemediği için icralık oldu. EPDK’nın çözümüne göre bu durumdaki abonenin borcu, dağıtım şirketine ilk abonelik sırasında “güvence bedeli” adıyla yatırılan paradan tahsil edilecek. Böylece, abone icraya verilmeyecek. Borç, bu bedeli aşmışsa hukuki takip yapılacak.

REKLAM ALANI