Dolar 32,5633
Euro 34,9936
Altın 2.449,25
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

En Popüler Hint Müzikler

En Popüler Hint Müzikler
16 Ocak 2018 11:03 | Son Güncellenme: 25 Şubat 2019 14:41
A+
A-

Hint Müzik Tarihi

Hindistan, geleneksel müzik kültürünü oluşturmayı başarmıştır. Mp3 indir ezgisinin geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Genel anlamda müziği etkileyenin şu üç dönem olduğu söylenebilir:

  • Ö 3000 senelerinde gelişmeye başlayan eski kültür
  • Ö 1500 senelerinde görülüp etkileyen veda kültürü
  • Ö 1000 senelerinde kendini gösterip günümüze kadar ulaşan geleneksel kültür

Görüldüğü üzere Hindistan’daki müzik kültürünün tarihi olarak oldukça eskidir. Müzik hakkındaki bilgileri içeren kitaplarına Samaveda denmekteydi. Anlamı şarkı bilgisi demekti. Hint müzikleri, üslup, terminoloji ve müzik gramer farklılıkları dolayısıyla Karnatik müzik ile Hindustani müzik olarak ayrılmaktadır. Bu iki müzik, tamamen birbirinden ayrı olarak ele alınmaktadır. Temelde benzemelerine karşın müziği icra ediş tarzları birbirinden farklıdır. Hindustani müziğin en bilinen sanatçısı Ravi Shankar’dır.

Modern Hint Müziği

Geçmişinden güç alarak yükselmiş olan modern Hint şarkıları, günümüzde büyük başarı yakalamış durumdadır. Gerek dünyada gerek Türkiye’de bu şarkılara gösterilen ilgi artmıştır. Tabi Hint filmlerinin mevcut duruma etkisi de yadsınamaz. Yöresel enstrümanların da kullanılmasıyla dinleyende egzotik tatlar bırakan bu müziğin çok seveni bulunmaktadır. Hareketli şarkılarla da adından bahsettiren Hint şarkılarını internet ortamında, şarkı isimi ile birlikte şarkı indir yazarak kolayca temin etmek mümkün. 

Hint müziğine dair pek çok ezgiyi internet sitelerinden indirmek mümkün olmaktadır. Bunun için mp3 indir ya da müzik indir uygulamalarına girmek yeterli olmaktadır.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI