Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Eğitimin Geleceği “çok paydaşlı olacak”

Eğitimin Geleceği “çok paydaşlı olacak”
15 Mayıs 2015 10:57
A+
A-

EĞİTİM

İngiltere merkezli Future Agenda Platformu’nun Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSS Türkiye) işbirliğiyle düzenlediği “Eğitimin Geleceği Arama Konferansı” 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Konferansta, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve şirket temsilcilerinden oluşan çok sayıda katımcı fikirlerini paylaşarak gelecekte eğitim siteminin iş dünyası ve çalışma hayatına nasıl etki edeceği üzerine görüşler verdi.

Arama Konferansında öne çıkan başlıklar arasında gelecekte öğretmenlerin rolünün bilgiyi transfer eden kişilerden ziyade, öğrencilerin daha iyi karar vermelerini güçlendirecek öğrenme metotlarının aktarılması için “koçluk yapan kişiler” olarak konumlanacağı ön görüldü.

Eğitim stratejilerinin belirlenmesinde ise tekil merkezi bir yapıdan ziyade, çok paydaşlı işbirlikçi bir yönetişim yapısının olacağı; müfredat, eğitim kapsamı ve yöntemleri konusunda “sanayi, sivil toplum, veliler, öğretmen ve öğrencilerin” daha çok söz sahibi olacağı belirtildi.

Future Agenda Kurucusu ve Program Direktörü Dr. Tim Jones etkinlik kapsamında; Future Agenda, Eğitimin Geleceği Arama Konferansı, dünya çapındaki etkinliklerimizin dördüncüsü oldu. Hindistan’da başlayan yolculuğumuzu, Dubai, Hong Kong ve Ekvator’da yaptığımız çalışmalarla geliştirdik. Bugün İstanbul’dan edinilen görüşlerle önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Güney Afrika ve Washington’daki etkinlikler için daha zengin bir bilgi birikimine sahip olduk” diyerek görüşlerini paylaştı.

KSS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dinler konferansın sonuçlarını değerlendirerek; Eğitim, ülkelerin ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, daha rekabetçi ve daha inovatif olması için en önemli kriterlerden biri; fakat eğitim sistemi ve iş yerleri arasında bir makas aralığı var. Amacımız Future Agenda gibi platformlarla işbirliği yaparak geleceğin şekillenmesi için paydaşlar arasında etkileşimi artırmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI