Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Dolar 4 TL’yi geçebilir!

Dolar 4 TL’yi geçebilir!
07 Temmuz 2017 10:42
A+
A-

Rabobank Gelişmekte Olan Ülkeler FX Stratejisti dolar/TL’nin gelecek aylarda Ocak ayında gördüğü 3,9415’lik seviyeyi ve hatta 4 seviyesini aşarak yeni rekor kırma ihtimali olduğunu söyledi.

Rabobank Gelişmekte Olan Ülkeler FX Stratejisti Piotr Matys, bugün paylaştığı piyasa notunda dolar/TL’nin gelecek aylarda Ocak ayında gördüğü 3,9415’lik seviyeyi ve hatta 4 seviyesini aşarak yeni rekor kırma ihtimali olduğunu söyledi.

Matys, baz senaryodaki yıl sonu dolar/TL tahminlerini yaklaşık 3,40 seviyesinde koruduklarını ancak 3,64-3,67 seviyeleri kırılırsa bunun trendin değiştiği anlamına gelebileceğini belirtti. Matys, “Trendin değiştiğini söylemek için dolar/TL’nin 3,64-3,67 direnç bölgesini kırdığını görmemiz gerekir. Böyle bir kırılma Nisan zirvesi olan 3,7476 ve Mart zirvesi olan 3,7860 seviyelerini potansiyel kısa vadeli hedefler haline getirir” ifadelerini kullandı.

İç siyasi belirsizliklerin azalması, TCMB’nin sıkı para politikaları ve ekonomik aktivitedeki toparlanma lirayı desteklemeye devam etiğini belirten Matys Kuzey Kore, Katar, Suriye krizi nedeniyle artan jeopolitik tansiyonun dolar/TL’yi yükselttiğini de ifade etti.

Matys, G-20 Zirvesi’nde liderlerden jeopolitik tansiyonu düşürecek açıklamalar gelmesi durumunda dolar/TL’deki yükselişin yeniden tersine dönme ihtimali olduğunu da düşündüklerini ekledi.

Rabobank, notta lirayı destekleyen ve baz senaryodaki 3,40 tahminini korumasına neden olan temel faktörler olarak TCMB’nin sıkı duruşunu koruması, ekonomik aktivitedeki canlanma, referandum sonrası reform programına ilişkin beklentiler ve Fed’in yılın ikinci yarısında faiz artırmasının beklenmemesini gösterdi.

REKLAM ALANI