Dolar 32,4470
Euro 34,7327
Altın 2.436,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Başarı için liderlik özelliğinizi geliştirin

Başarı için liderlik özelliğinizi geliştirin
01 Mayıs 2017 13:36 | Son Güncellenme: 01 Mayıs 2017 13:40
A+
A-

Denizci Öğrenciler Derneği tarafından 18’incisi Antalya’da gerçekleştirilen Denizkızı Kongresi’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler denizciliğin geleceğini masaya yatırıldı. Kongreye katılan CitiPR’ın kurucusu Derya Aslan öğrencilere, iş hayatında hedefe ulaşabilmeleri için liderlik özelliklerini geliştirmeleri, yeni medyayı doğru okumaları ve verimli kullanmaları tavsiyesinde bulundu

Denizci Öğrenciler Derneği’nin 1999 yılından beri aralıksız olarak gerçekleştirdiği Ulusal Denizkızı Kongresi’nin 18’incisi 27-30 Nisan tarihleri arasında Alanya’da Mukarnas Spa Resort Hotel’de gerçekleştirildi. 40 farklı üniversite, yüksekokul, lise ve dengi okulun denizcilikle ilgili farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerin sektör profesyonelleri ve akademisyenlerle buluştuğu kongrede, Türkiye’de denizciliğin geleceği tartışıldı.

Öğrenciler arası köprü

Türkiye’nin pek çok bölgesinden farklı okullarda aynı bölümleri okuyan gençler arasında köprü kuran ‘Ulusal Denizkızı Kongresi’, pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kongrede, Türk denizciliğinin tarihi ve gelişimi’, ‘Liman ve marina işletmeciliği’, ‘Proje yönetimi ve planlama’, ‘Kaptan-çarkçı-klavuz’, ‘Gemi inşa ve askeri gemi’, ‘Denizcilik işletmeleri’, ‘Yat inşa ve bakım onarımı’, ‘Deniz kültürü ve turizmi konulu’ paneller düzenlendi.

Denizcilik bir yaşam biçimi

Kongrenin ikinci gününde konuşan Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, bir sonraki Ulusal Denizkızı Kongresi’nin başkent Ankara’da yapılmasının öğrenciler ve devlet kurumları arasındaki bağın güçlenmesine büyük katkıda bulunacağını söyledi. Girne Üniversitesi Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi Müdürü Ali Rıza İşipek ise, denizciliğin aslında bir meslek değil yaşam biçimi olduğunu söyledi. Tarihte yaşanan deniz savaşlarının sanat eserlerine yanlış yansıtıldığını kaydeden İşipek, “Hatalı gördüğüm noktalarda bazı ressamları bilgilendiriyorum. Gemi çizimlerindeki teknik detayların daha doğru yansıtılması için çalışıyorum” dedi.

Türkiye bir deniz ülkesi

  1. Ulusal Denizkızı Kongresi’ne konuşmacı olarak katılan CitiPR Marka ve İletişim Danışmanlığı Kurucusu Derya Aslan, iletişim, liderlik ve yeni medya konularında deneyim ve görüşlerini sektör temsilcileri ve öğrencilerle paylaştı. “İletişim hayatın her alanında var” diyen Aslan şöyle devam etti: “İş hayatında hedefe ulaşabilmek için liderlik özelliklerimizi geliştirmeli, iletişimin dinamiklerini, yeni medyayı doğru okumalı ve verimli kullanmayı bilmeliyiz. Tüm bunlar için şart olan ‘iletişim’, her mesleğin vazgeçilmezi ve temel unsurudur.”

İthalat ve ihracatın yüzde 90’ı

Türkiye’nin üç yanı denizlerle çevrili bir ülke olduğunun altını çizen Derya Aslan şunları söyledi: “Haliyle de denizcilik sektörü, ülkemizin dünyaya açılımı ve entegrasyonunda büyük öneme sahip. Türkiye’nin ithalat ve ihracat taşımalarının yüzde 90’ı deniz yoluyla yapılıyor. Asya ile Avrupa arasında bir köprü olması, uluslararası deniz ulaşım yollarının kavşağında bulunan jeo-stratejik coğrafik konumu ve 8333 kilometrelik kıyı şeridi ile Türkiye, denizcilik sektörü önemli avantajlara sahip.”

Sektör hak ettiği konumda değil

“Türkiye’de denizcilik sektörü dinamik bir yapıya sahip olsa da henüz hak ettiği konuma ulaşabilmiş değil” diyen Derya Aslan şöyle devam etti: “Medya takip merkezi Interpress’in  verilerine göre; son beş yılda denizcilik sektörü ile ilgili yazılı basında 213 bin 455 haber çıkmış. Buna karşılık, 2012’den ‘Sivil Havacılık’ sektöründe ise 294 bin 500 haber yer almış. İki sektör arasındaki 81 bin adetlik fark bize şunu anlatıyor: “Denizciler iletişimi seviyor. Ama sadece bu, yeterli değil. Denizcilik sektörü iletişimin önemini kavramalı. Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra sosyal medyayı da etkin biçimde kullanmalı. Sektörün kalkınması Türkiye ekonomisi için de büyük önem taşıyor.”

Sosyal hayatınızı iyi yönetin

Denizkızı Kongresi’nde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Derya Aslan, şunları söyledi: “Kendinizi sürekli geliştirerek sepetinizde farklı yetenekler biriktirin. İletişimin gücünü fark edin ve bu gücü kullanabilir hale gelin… Sosyal hayatınızı iyi yönetin ve ‘Networking’ dediğimiz dayanışma içinde olacağınız kişilerden oluşan ağınızı güçlü tutun”

REKLAM ALANI