Dolar 32,5282
Euro 34,8785
Altın 2.435,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

İş Bankası, KOBİ’lere Çin’de başarılı olmanın yollarını anlattı

İş Bankası, KOBİ’lere Çin’de başarılı olmanın yollarını anlattı
08 Mayıs 2014 11:37
A+
A-

Isbank_Is teSeminer_SuatInce_gorsel_8Mayis2014

Türkiye İş Bankası, KOBİ’lerin sağlıklı büyümelerine ve rekabet avantajı sağlamalarına destek olmak amacıyla düzenlediği “İş’te Seminer” toplantılarının bu yılki konusunu “Çin’de Başarmak” olarak belirledi. Bu yılın ilk İş’te Seminer toplantısını İstanbul’da gerçekleştiren İş Bankası, Çin ile ticaret yapan ve yapmak isteyen KOBİ’lere bu pazarda nasıl başarılı olabileceklerini anlattı.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, hem ekonomik hem siyasi anlamda dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak aday ülkelerden biri olan Çin’de temsilcilik düzeyinde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Günümüzde Çin Yuanı (RMB) ile ticaret yapmanın çok önemli bir unsur haline geldiğini vurgulayan İnce, bu doğrultuda İş Bankası olarak 2011’den itibaren Çin Yuanı ile mevduat kabul etmeye, nakdi ve gayri nakdi kredi vermeye, ayrıca akreditif açmaya başladıklarını ifade etti.

“BPO’yu kullanan ilk Türk bankası İş Bankası”

Dış ticarette yeni kullanılmaya başlanan BPO (banka ödeme yükümlülüğü) sistemine değinen Suat İnce, İş Bankası’nın bu yeni ödeme şekline uyum sağlayan “ilk Türk bankası” olmakla kalmadığı, dünyada da öncü bankalardan biri  olduğunu belirtti. İnce, Çin’den yapılan ithalatta peşin ödemenin payı dikkate alındığında, BPO’nun müşterilere, kolay ve pratik işlem yapmanın yanısıra daha güvenceli ticaret fırsatı sunduğunu ifade ederken,  ihracat işlemlerinde yeni ödeme şeklinin ihracatçılara  banka garantili açık hesap olanağı sunduğunu belirtti.

 “Çin’de Türk Ticaret Odası kuracağız”

İş Bankası Şanghay/Çin Temsilcisi Tunç Türker de konuşmasında, uzun süredir Çin’de “Türk Ticaret Odası” kurulması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “Önümüzdeki dönemde başvuru işlemlerini başlatacağız ve Çin’de Türk Ticaret Odası’nın kurulması aşamasında İş Bankası kurucu üye olarak aktif görev alacak” diye konuştu. Çin’de otomotiv, lojistik, tarım, gıda, tekstil ve ev tekstili, enerji, eğitim ve turizmin fırsat sunan sektörler olduğunu vurgulayan Türker, “Artık Çin treni hızlanmış durumda.  Daha da hızlanacak. Çin’den korkmak yerine, Çin trenine binmek için daha fazla gayret sarf etmemiz gerekecek” ifadesinde bulundu.

İş Bankası’nın KOBİ’lere yönelik farklı illerde düzenlediği eğitim toplantısı niteliğinde olan ve tek bir konunun ele alındığı İş’te Seminer’lerde, bu yıl Çin konusu işlenecek. Bu kapsamda İş Bankası Şanghay/Çin Temsilcisi, 8 Mayıs’ta Kayseri’de, 9 Mayıs’ta da Konya’da İş’te Seminer toplantılarına katılarak bilgi aktaracak.

 

 

REKLAM ALANI