Dolar 32,4447
Euro 34,7522
Altın 2.435,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Avrupa Mükemmellik Büyük Ödül Sahibi Türkiye!

Avrupa Mükemmellik Büyük Ödül Sahibi Türkiye!
26 Şubat 2015 23:06
A+
A-

hamdi-dogan-kalder

KalDer’in düzenlediği Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Kazananlar Konferansı’nda, Avrupa’nın ve Türkiye’nin kalite ödüllü kuruluşlarının temsilcileri deneyimlerini paylaştılar.

 

KalDer tarafından düzenlenen EFQM Kazananlar Konferansı (Winners’ Conference), 26 Şubat 2015 Perşembe günü, İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan’ın yaptığı konferansa, çeşitli kategorilerde “2014 EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü” kazanan kuruluşlar ile “2014 Türkiye Mükemmellik Ödülü” sahibi kuruluşların üst düzey yöneticileri katıldılar.

Konferansın açılış konuşmasını yapan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan şunları söyledi: “Bu yıl 25. yılımızı kutladığımız bu ilk özel etkinliğimizde sizlerle bir araya gelmenin ve birlikte kutlamanın mutluluğu içerisindeyim. KalDer olarak Türkiye’de kurumsal mükemmellik anlayışının yaygınlaştırılması doğrultusunda büyük çaba sarfediyoruz. Bu çerçevedeki çalışmalarımızın bir halkası olan bu konferansı, Avrupa’da ve Türkiye’de kalite ödülü kazanan kuruluşların biraraya geldiği ve deneyimlerini paylaştığı önemli bir platform olarak değerlendiriyorum. Ülkemizde ve yurtdışında kalite ödülü almış kuruluşların başarılarının temelinde yatan nedenin yönetim anlayışlarındaki farklılıktır. Kuruluşların iş süreçlerinin yeniden yapılandırılması, insanların daha fazla katılımı, müşteri odaklılık, daha fazla şeffaflık, ölçülebilir performans kriterleri ve benzeri iyi yönetim teknikleri başarının arkasında yatan temel nedenlerdir.”

 Doğan şöyle devam etti: “Kuruluşlarında iyileştirmeye açık, kırılgan noktaları var. Bunun bilincinde olup iyileştirme fırsatlarını kovalamak, bıkmadan, usanmadan sürekli iyileştirme ortamını yaratacak katılımcı ve paylaşımcı anlayışı yeşertmek ve yerleşik kılmak önemli. Ama yeterli değil! Yaratıcı, yenilikçi özetle; inovasyonu hedefleyen bir yarışın içinde olmalıyız.”

 EFQM Avrupa Mükemmellik Büyük Ödülü sahibi Bosch Bari İtalya, Üretim Direktörü Mariano Cilenti’nin katılımı ile özel oturum düzenlendi. Cilenti: “Biz mükemmel olmak istedik ve buna em temelden başlamaya karar verdik. EFQM’den ilham aldık ve stratejik planımızı oluşturduk. Mükemmelliyete giden yoldaki bütün unsurlar bir ekip olarak oluşturuluyor. Biz tüm başarıları çalışanlarımız sayesinde elde ettik” dedi.

Moderatörlüğünü Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar’ın yaptığı Mükemmelliği Paylaşmak “Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler 1” panelinde Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü sahibi Method Research Company Kurucu Ortak Selçuk Kılıç, Türkiye Mükemmellik Ödülü sahibi Damla Su Sapanca Fabrikası Kalite Güvence Müdürü Ali Tercan, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Moderatörlüğünü Viko Teknik Bölümler Direktörü Orhan Ünal’ın yaptığı “Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler 2” panelinde ise Türkiye Mükemmellik Ödülü sahibi İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, EBSO Genel Sekreter Yardımcısı Galip Kokulu, Coca Cola İçecek Bursa Fabrikası Üretim Müdürü Seyhun Araz konferansta deneyimlerini aktardılar.

 

REKLAM ALANI