Dolar 32,4432
Euro 34,7597
Altın 2.441,10
BİST 9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

6 ayda 1 milyon TL AR-GE yatırımı

6 ayda 1 milyon TL AR-GE yatırımı
25 Mayıs 2018 10:09 | Son Güncellenme: 25 Mayıs 2018 10:10
A+
A-

Gayrimenkul sektöründe AR-GE sertifikası alan ilk şirket olan Zingat.com’un AR-GE merkezi giderek büyüyor. Geliştirdiği yeni projelerle sektörüne ivme kazandıran merkez, üniversite-sektör işbirlikleriyle de alanında fark yaratmayı hedefliyor. Şirket, bu hedef doğrultusunda 2017 yılında AR-GE’ye 1 milyon TL yatırım yaptı.

“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, gayrimenkul sektörüne ivme kazandıran inovatif AR-GE çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı yerinde AR-GE merkezi sertifikasını alarak gayrimenkul sektörünün ilk AR-GE merkezini kuran şirket, 2017 yılında 1 milyon TL civarında AR-GE yatırımı yaptı.

“AR-GE Ideas uygulamasıyla yaratıcı ve nitelikli fikirlerin üretilmesini destekliyoruz”
Zingat.com CTO’su ve Kurucu Ortağı Mehmet Erkek, sektörün öncüsü Zingat.com AR-GE Merkezi’ndeki son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. AR-GE merkezlerinin yeni projelerle portföyünü geliştirmeyi sürdürdüğünü vurgulayan Erkek, sözlerine şöyle devam etti: “Merkezimiz, hâlihazırdaki 5 AR-GE projesine geçtiğimiz ay 2 yeni proje daha ekledi. Tüm bu projeler için şu ana kadar 1 milyon TL civarında bütçe ayırdık.”

AR-GE merkezindeki çalışanlarını geliştirmeye yönelik stratejilerinin de bu büyümeye bağlı olarak şekillendiğine değinen Erkek, şöyle konuştu: “Portföyümüzü sürekli geliştirmeye devam ettiğimiz için Zingat.com AR-GE merkezindeki çalışan sayımızı da sürekli artırıyoruz. Bu doğrultuda, çalışanlarımızın AR-GE çalışmalarına yönelik yüksek lisans eğitimlerine destek oluyor, onlar için düzenli olarak teknik ve kişisel gelişim eğitimleri organize ediyoruz. Çünkü gelişen teknolojiye paralel olarak çalışanlarımızın da kendilerini geliştirmelerini desteklemek istiyoruz. Öte yandan, AR-GE Ideas fikir uygulamasını devreye aldık. Bu uygulama sayesinde çalışanlarımızın fikirlerini değerlendirerek ödüllendiriyor; çalışanlarımızın yaratıcı ve AR-GE niteliği olan fikirler üretmesini destekliyoruz. AR-GE merkezimizde iç iletişiminin artmasını ve çalışanlarımızın bilgi paylaşımında bulunmalarını sağlamak için şirket içi buluşma etkinlikleri de düzenliyoruz.”

“Veri analitiği çalışmalarını artırmayı hedefliyoruz”
Mehmet Erkek, gayrimenkul sektöründe veri analitiğini kullanmanın son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Zingat.com bünyesinde makine öğrenmesi, derin öğrenme ve yapay sinir ağları gibi teknikleri kullanarak veri analitiği çalışmalarını daha da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Zingat.com, ileri teknolojinden ilham alarak proje üreten gençlerin yanında
Dünyada pek çok başarılı üniversite-sektör işbirliğinin bulunduğuna da değinen Erkek, “AR-GE merkezimizin üniversitelerle olan işbirliklerini artırarak, gerek hazırladığımız makale ve bildirilerle gerek yer aldığımız TÜBİTAK projeleriyle akademik alanda daha çok yer almasını istiyoruz” dedi.

Geleceğin, iş zekâsı ve ürün zekâsını buluşturan güçlü şirketlerin rekabetine tanıklık edeceğini ve veri bilimi geleneğinden gelen insanların kurumlar için kilit pozisyonlarda yer alacağını vurgulayan Erkek, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörümüzde bilgi ve verinin değerini öne çıkaran çalışma ve projelerle farklılık yaratan bir şirket olarak bu geleceğe bizleri hazırlayacak olan gençlerimize de destek vermenin en önemli görevlerimizden biri olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda; İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki çeşitli fakültelerden bir araya gelmiş, farklı disiplinlerden öğretilere sahip, meraklı ve çalışkan öğrencilerden oluşan İTÜ Rover Kulübü’ne destek oluyoruz. Bu gençlerimiz, Mars Society tarafından her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen uluslararası University Rover Challenge (URC)’a ülkemizden katılan ilk ve tek ekip. İleri teknolojiden ilham alarak proje üreten gençlerimizin her zaman yanındayız.”

REKLAM ALANI