Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Türk reklam pazarına yeni oyuncu

Türk reklam pazarına yeni oyuncu
04 Mayıs 2014 10:52 | Son Güncellenme: 04 Mayıs 2014 10:54
A+
A-

Türk Reklam Pazarına Yeni Oyuncu

Dünyanın En Büyük Reklam Dağıtım Şirketi Adstream, Saran Digital Studios (SDS) ile Yaptığı Anlaşmayı Radisson Blu’da Kutladı

Reklam dağıtımında pazarının en önemli oyuncularında ‘Adstream’ Türkiye partnerini seçti. Saran Holding’in geniş vizyonunun bir parçası olan Saran Digital Studios (SDS) ile bir anlaşma imzalayan Adstream, bu anlaşmayı Radisson Blu’da özel bir geceyle kutladı.

Yurt içi ve yurt dışındaki birçok kuruluşa dublaj, altyazı, çeviri ve teknik hizmet sağlayan SDS, uzman kadrosu ve teknik altyapısıyla sektörde etkin rol oynuyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde yayın yapan birçok televizyon kanalına, video dağıtıcılarına ve önde gelen dijital platformlara hizmet veren SDS, yenilikleri yakından takip ederek, müşteri ve hizmet yelpazesini geliştirmeyi sürdürüyor.

Reklam dağıtımında müşterilerine en iyiyi sunmak için yeni bir ortaklığa adım atan SDS, dünyanın en büyük reklam dağıtım şirketi Adstream’in Türkiye partneri oldu. 93 ülkede 7/24 reklam dağıtım hizmeti vererek yıllık 60 milyon dolar kazanç elde eden Adstream, SDS ile Türkiye pazarına giriş yaptı. Bu ortaklığı kutlamak amacıyla Radisson Blu’da özel bir gece düzenledi. Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ve Adstream CEO’su Gerry Sutton’un katıldığı gecede, Sutton Türkiye pazarının hızlı bir şekilde gelişme gösterdiğini söyledi.

Tek Tuşla 30 Bini Aşkın Medya Sahibine Teslimat

Markalar ve ajanslar için büyük bir yenilik getiren Adstream, tek tuşla reklamların yayın, basım ve onlineda 30 bini aşkın medya sahibine teslim edilmesini sağlayacak. Tüm teslimatların ilerlemesini online olarak izleme imkanı sunan Adstream, reklamları yayın kalite kontrolünden geçirerek hazır halde TV’lere iletecek. Yalnızca yetkili sistem kullanıcılarına görüntüleme ve dağıtım ayrıcalığı sunan Adstream, yerel ve uluslararası olarak reklamlarda doğrudan dijital teslimat gerçekleştirecek.

Yüzde 15 ile Yüzde 30 Arasında Verimlilik

Türkiye pazarına uzun zamandır girmek istediklerini ancak doğru markayı aradıklarını belirten Adstream CEO’su Gerry Sutton konuyla ilgili şunları söyledi; “Adstream olarak 93 ülkede en büyük 100 global markanın 75’ine hizmet veriyoruz. Türkiye bizim için en önemli pazarlar arasında. Uzun zamandır pazara girmek için bir partner arıyorduk. SDS’nin tecrübe ve deneyimleri ile kendimizi Türkiye’de en iyi şekilde konumlandıracağımıza inanıyoruz. Reklamcılık alanında tüm dünyada en iyi teknolojiyi müşterilerimize sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız AR-GE çalışmalarımız yıllık 5 milyon dolar. Reklam dağıtımında büyük kolaylık sağlayarak üretim maliyetlerinde yüzde 30 düzeyinde en iyi uygulama ve iş akışı tasarrufu elde ediyoruz. Sürüm belirleme ve iş akışlarının adaptasyonu ve dağıtım için platform sağlayarak yüzde 15 ile yüzde 30 arasında verimlilik elde ediyoruz. Reklamcılık için çözüm geliştirmede 10 yılı aşkın teknoloji deneyimimiz ile reklamcılık alanında tüm dünyada iddiamızı sürdürüyoruz.”

Müşterilerine her zaman ilkleri sunmak için yeni anlaşmalara adım atıklarını belirten Saran Medya Eğlence Grup Başkanı Esra Ercan anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi; “Reklam dağıtımı özellikle ajansların reklam gönderimlerinde çok fazla vakit alan konulardan biri. Adstream bu konuda harika bir yeniliğe imza atmış. Reklamları uygun formatlara sokarak anında iletmek istediğiniz noktaya iletiyor. Sadece onay vermeniz yeterli. SDS olarak bu sistemi Türkiye’de iş ortaklarımıza tanıtmaya başladık. Çok güzel geri dönüşlerimiz oldu. Türkiye’de Adstream ile reklam dağıtımında fark atmayı hedefliyoruz”dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,