Dolar 32,5289
Euro 34,9614
Altın 2.425,71
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Gelirde 1 milyarı aşıp rekor kırdı

Gelirde 1 milyarı aşıp rekor kırdı
27 Temmuz 2013 07:35
A+
A-

Avea CEO su Erkan Akdemir2

Avea, 2013 yılının 2. çeyreğinde elde ettiği finansal sonuçlarla birçok alanda rekora imza attı. Tek çeyrekte 1 milyar TL üzerinde toplam gelir elde eden Avea’nın abone başı aylık geliri (ARPU) yüzde 10 artarak 23,5 TL, EBITDA’sı ise yüzde 49 artarak 129 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Avea, 2013 ikinci çeyreğinde numara taşımada da 202 bin net abone kazandı.

2. çeyrek dönemde abone sayısını 13,9 milyona çıkaran Avea, aynı dönemde akıllı cihaza sahip müşteri oranını da yüzde 30 gibi yüksek bir orana taşıyarak liderlik iddiasını sürdürdü. Avea CEO’su Erkan Akdemir 2013 ikinci çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin olarak “Şarj talep değil, ama arz talep dengesinin belirlenmesinde sektörün önemli oyuncusu olduk. Bunun sonucunda da gelirde 1 milyarı aşıp rekor kırarak, 9 çeyrektir kesintisiz çift haneli büyüdük” dedi.

GSM sektörünün en hızlı büyüyen ve yenilikçi operatörü Avea, 2013 yılı 2.çeyrek dönem finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Avea; toplam gelir, kişi başı konuşma süresi, abone başı aylık gelir, toplam müşteri sayısı ve müşteri tabanındaki akıllı cihaz sahiplik oranında gösterdiği büyüme ile rekor kırdı.

2013 yılı 2. çeyrek finansal verilerine göre Avea; tek çeyrekte 1 milyar TL üzerinde toplam gelir elde ederek bir rekora imza attı. Bu dönemde toplam gelirini geçen yılın aynı dönemine göre %17 oranında artıran Avea, EBITDA’da (faiz amortisman vergi öncesi kârlılığı) yılın ikinci çeyreğini, yüzde 49 oranında bir artışla, 129 milyon TL ile kapattı.

 2013 yılı 2. çeyrek finansal sonuçlarının Avea için önemli oran ve büyümelere sahip olduğunu ifade eden Avea CEO’su Erkan Akdemir, elde ettikleri sonuçlar hakkında şu yorumda bulundu:

“Büyüklerimizin dediği gibi ‘Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz’. Biz de öyle yaptık. 2013 1. çeyrek dönemimizi “Toplam abone büyümesi”, “Faturalı abone oranı”, “Numara taşıma net kazanımı”, “Data gelir büyümesi”, “Akıllı cihaz penetrasyonu”, “Toplam ARPU”, “Faturalı ve Faturasız ARPU büyünmesi”ni kapsayan başlıkların tamamında rakiplerimizi geride bırakarak, bir GSM şirketi için çok önemli 8 alanda “Lider ” olarak tamamlamıştık.

2. çeyrekte ise operasyonel mükemmellik odağından ödün vermeden; değerlerimiz ve hedeflerimiz üzerine inşa ettiğimiz bir strateji izledik. 2012 senesinde Avrupa’da mobil pazar geliri yerinde sayarken hatta %0.5 küçülürken; ülkemizde ortalama %11 büyüdü. Avea’nın büyüme oranıysa bunun da üzerinde %13 olarak gerçekleşti. 2013’de gelirlerimizi daha da artan bir ivmeyle büyütmeye devam ediyoruz. 9 çeyrektir çift haneli büyüyoruz ve bu yılın 2. çeyreğinde kendi rekorumuzu da kırarak 1 milyar TL sınırını aştık. Elde ettiğimiz bu sonuçlar, özellikle son yıllarda her alanda gerçekleştirdiğimiz yatırımların ve izlediğimiz stratejinin kartopu etkisini taşıyor”  dedi.

 

 

REKLAM ALANI