Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Konut kredi faizlerini düşürecek paket geliyor

Konut kredi faizlerini düşürecek paket geliyor
09 Nisan 2018 11:01
A+
A-

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) tarafından yapılan çalışmayla konut kredi faizini düşürecek paket hazırlandığı belirtildi. Konut sektörünü ciddi manada sıkıntıya sokan yüksek faiz oranlarını düşürmek için önlem alınacak.

Bu kapsamda EKK tarafından geçen hafta yapılan toplantıda bu konu ele alındı. Toplantıda hayata geçirilmesi kararlaştırılan yeni modelle faizlerin ciddi oranda düşmesi bekleniyor.

Yeni modelde “tek hesap” etkisi

Söz konusu modelle Hazine daha az borçlanırken, kısa zaman önce yasalaşan “tek hesaba” dikkat çekiliyor.

Bakanlar Kurulu, önümüzdeki günlerde tek hazine hesabına dahil olacak kurum ve kuruluşları belirleyecek. Yaklaşık 40 milyar TL olması beklenen tek hazine hesabında, kurumlara nema da ödenecek.

Kısa sürede 40 milyar liralık kaynak oluşacak

Bu noktada Hazine Müsteşarlığı’nın hazırladığı yönetmelik esas olacak. Kısa bir süre içinde 40 milyar TL’lik bir kaynağın oluşacağına dikkat çekilirken, bunun da borçlanmada Hazine’nin elini rahatlatacağı ve faizlere olumlu etki yapabileceği belirtiliyor.

EKK’da çıkan formülün ezber bozan bir model olduğu, faizle ilgili atılacak adımın yasal düzenleme ile değil idari düzenlemelerle hayata geçirileceği belirtiliyor. Yeni açıklanacak modelle Hazine’nin daha az borçlanmasına yol açan bir düzenleme yapılacağı ve faiz indiriminin birbirinden farklı sektörlere yansıyacağı söyleniyor.

Modelin kısa süre içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

REKLAM ALANI