Dolar 32,5196
Euro 34,8916
Altın 2.431,57
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

KOBİ’ler internette

KOBİ’ler  internette
27 Şubat 2013 13:42
A+
A-

akbank&microsoft

Akbank ile Microsoft Türkiye, KOBİ’lere teknoloji desteği vererek, işlerini internette yönetmelerini sağlayacak Office 365 projesi için güçlerini birleştiriyor.

Türkiye’nin lider bankası Akbank, KOBİ’leri, dünyanın teknoloji devi Microsoft’un yenilikçi Office 365 ürünü ile tanıştırıyor. Akbank-Microsoft Türkiye işbirliği kapsamında, KOBİ’ler, e-posta, kurumsal web sitesi, alan adı, Word ve Excel dosyalarını internet üzerindengörüntüleme ve düzenleme, anlık ileti, görüntülü görüşme, dosya saklama ve paylaşımı gibi içeriğe sahip Microsoft’un “Office 365” ürününden %50 indirimli yararlanarak, işlerini internette kolayca yönetebilecek.

 Proje ile KOBİ’ler, e-postalarını ve dokümanlarını, Microsoft alt yapısı ile sağlanan Office 365 Bulut Çözümü üzerinde saklayabilecek. Ayrıca çalışanlar tüm bu şirket dosyalarına internet bağlantısı olan her yerden, her cihazdan, her an erişebilecek ve işlerini internet üzerinden izleyip yönetebilecek. Bu benzersiz üretkenlik ve esneklik avantajı ile evde başlanılan bir dokümanı yolda ya da bir toplantıda tamamlamak da mümkün olacak. Office 365’in birlikte çalışabilme özelliği ise KOBİ’lerin şirket giderlerini azaltarak karlılıklarını artırmalarına katkı sağlayacak.

Projenin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, “KOBİ’ler Türkiye’nin, Akbank KOBİ’lerin Gücüdür” felsefesiyle hareket ettiklerine ve tüm çalışmalarını uzun vadeli hedeflerle değer yaratmak ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamak amacıyla yürüttüklerine işaret etti.

Gür, “İş ortağı olarak konumlandırdığımız KOBİ’lerin hayatlarını kolaylaştırmak için hem bankacılık alanında hem de bankacılık dışında geliştirdiğimiz çözümleri sunmaya devam ediyoruz. Şimdi de “Bulut ile KOBİ’lere her yer ofis” sloganıyla Microsoft Türkiye ile yeni bir proje için işbirliği yaptık. Bu projeyle KOBİ’leri teknolojinin getirdiği son imkanlardan biri ile tanıştırıyoruz, böylelikle işlerini internetten yönetmeleri için destek oluyoruz” dedi ve ekledi:

“Microsoft Office deneyimini bulutta birleştiren “Office 365” ürününü KOBİ’lerle buluşturuyor, onları teknolojik imkanlar hakkında da bilinçlendiriyoruz. Günümüzde KOBİ’lerimiz son teknolojileri ön görülebilir maliyetlerle, çok büyük başlangıç yatırımları yapmadan, bakım onarım personel giderleri ile uğraşmadan kullanmak istiyor. Bildiğiniz üzere ofislerde farklı çalışanların bilgisayarlarında birçok bilgisaklanıyor ve bunların kaybolmaması için bir de server yatırımı gerekiyor. Bu proje ile dosyalar  bulut çözümlerinde tutulduğu için artık server maliyeti sözkonusu olmuyor ve bilgilerin silinme, bozulma ve kaybolma riski ortadan kalkıyor. KOBİ’lerin işyerlerinde sel, yangın gibi bir problem olduğunda da aynı şekilde belirttiğimiz riskler doğmuyor. Bir anlamda bu çözüm dokümanların sigortası gibi oluyor.

Aynı zamanda KOBİ’ler günlük hayatlarında kullandıkları Word, Excel, Powerpoint gibi programları internet üzerinden kullanabiliyor. Çalışanlar seyahat ederken ya da ofis dışında oldukları zaman internetin olduğu her yerden zaman kısıtı olmadan dokümanlarına güvenle erişebiliyor. Ayrıca gerekli düzenlemeleri yapıp doküman paylaşımında bulunabiliyorlar. Çalışanlar dışında Microsoft dahil kimse bu bilgilere ulaşamıyor böylece şirketin bilgileri, dokümanları gizli kalıyor.

Bunlara ilave olarak web sitesi tasarlama ve web alan adını oluşturma KOBİ’lerimiz için yalnızca yasal zorunluluk dolayısıyla yerine getirilmesi gereken bir görev değil, artık bu konu KOBİ’lerimiz için de “olmazsa olmazlar” arasında. Bu platform 15 dakikada çok kolay bir şekilde web sitesi oluşturma imkanı da sağlıyor. Tüm bunlardan faydalanırken sadece Akbank müşterisi KOBİ’ler özel çağrı merkezi uzmanları ile Office 365 ürününün satın alma ve kurulum işlemlerini gerçekleştiriyor.

Böylelikle, KOBİ’lerin Office uygulamaları, kurumsal websitesi tasarımı, alan adı, kurum içi iletişim ve birlikte çalışma gibi pekçok konudaki çözümlerden maliyet avantajı ile yararlanmalarına olanak sağlıyoruz. Bu işbirliğini anlatmak ve teknolojik trendlerin iş yaşamına entegrasyonu ile ilgili müşterilerimizi bilinçlendirmek amacıyla Türkiye genelinde toplantılar gerçekleştireceğiz. KOBİ’lere işlerini yönetirken pekçok fırsatı bir arada sunan bu ürün için www.kobilersizinicin.com’dan başvuruda bulunulabilir. Üstelik 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında 10.000 TL ve üzerinde Taksitli Ticari Kredi kullanan ve ürünü Axess Business ile satınalan müşterilere avantaj olarak ürün fiyatının  yüzde 50’si chip-para olarak iade edilecek. Akbank olarak bundan sonra da KOBİ’lerin işlerini büyütmeleri ve geliştirmeleri için gerekli olan her türlü yenilikçi uygulamayı onlarla buluşturmaya devam edeceğiz.”

KOBİ’leri güçlendiren her projede Microsoft Türkiye olarak var olmaya hazır olduklarını ifade eden Microsoft Türkiye  Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, “Microsoft Türkiye olarak ülkemizin Ar-Ge yatırım ve 2023 vizyonu hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza yön vererek küçük ve orta ölçekli şirketlerimizin büyümesi için yeni çözümler ve işbirlikleri üretiyoruz. Ülkemizin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilmesi için KOBİ’lerimizin teknolojiyi daha etkin biçimde kullanması gerekiyor. Türkiye’nin en büyük ekonomilerden biri olması için KOBİ’lerimizin dünyaya açılması ve rekabet gücüne sahip olması çok önemli. Ancak KOBİ’lerimiz ile beraber büyüyebilir ve rekabet edebiliriz. Rekabet gücü için de her zaman söylediğimiz gibi teknoloji bir lüks değil bir gereklilik.

KOBİ’lerimizin, bilişim teknolojilerine daha fazla yatırım yaparak ve bilgi merkezli üretim ve yönetime geçerek rekabet güçlerini artırmaları şart. Dolayısıyla bizler de KOBİ’lerimizin rekabette fark yaratma ve büyümeye odaklanma hedeflerini destekliyor, verimlilik ve üretkenlik artışlarına katkıda bulunmak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz. KOBİ’lerimizin yenilikçi yazılımlarımıza en uygun koşullarda erişimini sağlamak için ise bugün burada olduğu gibi çeşitli işbirlikleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başlıgil, Akbank ile işbirliği içinde Office 365 ve bulut gücüyle dokümanların her yerde ve her an kullanılabilir olacağına işaret ederek, sisteme katılacak şirketlerdeki tüm çalışanların aynı anda tek doküman üzerinden çalışabileceklerine ve şirket verilerine güvenle erişip sürekli güncel kalabileceklerini vurguladı.

Sisteme dahil olabilmek için, şirket çalışanlarının nerede oldukları ya da hangi cihazı kullandıklarının bir önemi olmayacağının da altını çizen Başlıgil, Office 365 Bulut Çözümü ile KOBİ’ler dokümanlarına güvenli bir şekilde dilediği zaman istediği yerden ulaşabilecek, paylaşabilecek ve üzerinde çalışabilecek. Bu da zaman kaybını önleyerek, verimliliklerini artırmasına büyük ölçüde katkı sağlayacak.

Anında ve güvenli doküman paylaşımı, aynı anda birlikte çalışabilmek ve birinci sınıf bir mesajlaşma sistemi üzerinden iletişim kurmak şirketlerdeki süreçleri daha da iyileştiriyor. Çok ciddi maliyetlerle kurulan sistemlerin yaptıklarının hepsini sunan Office 365 Bulut Çözümü, teknolojiye ulaşmak için altyapı maliyeti yapmak istemeyen ya da bu maliyetten çekinen KOBİ’lerimizin verimliliğini ve karlılığını artıracak” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Microsoft Türkiye olarak yenilikçi ürün ve servislerimizle ülke ekonomimizin lokomotifi KOBİ’lerimize rekabet avantajı sağlayacak, onları güçlendiren ve sürdürülebilirliklerini destekleyen her projede var olmaya devam edeceğiz”.

 

 

REKLAM ALANI