Dolar 32,5389
Euro 34,8465
Altın 2.442,32
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

İtalya, ne yaptın böyle?

İtalya, ne yaptın böyle?
26 Şubat 2013 14:24 | Son Güncellenme: 26 Şubat 2013 14:44
A+
A-

italya

Destek FX, analiz ekibinin analizine göre, bu yıl başlarken, Dünya karşılıksız para aktarımı ile çok daha iyi bir yerdi ve büyüme endişeleri AMB için temel sorun değildi.  Şimdilerde bu durum İtalyanların sarsılmaz politikacısına olan aşkı sebebiyle değişti. Seçimlerde, anketlere göre şaşırtıcı şekilde başarılı çıkan Berlusconi’nin yarattığı negatif sarsıntı, Bersani’nin başarılı olması durumunda piyasalarda yaratabileceği pozitif etkiye göre daha güçlü oldu. ‘Kazanan herşeyi alır’ kuralının olduğu Temsilciler Meclisi’nde Bersani, çoğunluğu elinde tutuyor. Seçimin tekrarlanmasının bir seçenek olarak görülmediği Senato için koalisyon gerekli. Bersani/Berlusconi koalisyonu 316 sandalyeden 238’ini alarak büyük bir çoğunluk sağlar. Aralarında bir çekişme varken, Avrupa’da ve İtalyan tahvilleri üzerinde oluşan baskı, iki liderin bir araya gelmesini sağlayabilir.

Şu anki vaziyet hem İtalya hem de Avrupa bölgesi için kolay değil fakat hükümet bir şekilde kurulmalı… Peki bu durumlar EURO için ne getirir? Kısa dönemli oluşan satış baskısı, henüz uzun dönemli EURO pozisyonlara yansımadı ancak belirsizliğin devam etmesi halinde uzun dönemli pozisyonlarda oluşacak değişimler EURO üzerindeki baskıyı arttırabilir.

1.30 psikoljik destek seviyesi önemini korumaktadır. Geçen hafta Almanya Başbakanı Merkel’in yapmış olduğu açıklamada, EURUSD paritesinin 1.30-1.40 bandında olmasının normal olduğunu belirtmişti. Geldiğimiz noktada, İtalya’daki bunca belirsizliğe rağmen paritedeki 1.30 üstünde tutunma gayreti Merkel’i doğrular nitelikte…

 

 

Ekonomi Aajandası

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: