Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

İstanbul’a Genç İşadamı Akını

İstanbul’a Genç İşadamı Akını
21 Kasım 2013 18:52
A+
A-

faruk akbal (1)

MÜSİAD Gençlik Kurulu tarafından 2008 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen, 6-7 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan “Uluslararası Genç İşadamları Kongresi”(UGİK)’e bu yıl 50 farklı ülkeden 1.500 işadamı katılıyor.

Bu yıl dördüncüsünü düzenlenecek olan  “İş Dünyasında Rızk ve Risk İkilemi” temalı Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’ne  1500 yabancı genç işadamı olmak üzere toplamda iki gün boyunca beş bin genç işadamı bir araya getirilmeyi hedefleniyor. Kongrede ayrıca başlangıç seviyesindeki en başarılı 100 projeye yerli ve yabancı sermaye gruplarından oluşturulacak fonla doğrudan yatırım yapılması sağlanacak.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal, Kongreye Malezya’dan Güney Afrika’ya, Tataristan’dan Hollanda’ya çok farklı coğrafyalardan 50 ülkeden beş bin  Genç işadamı katılım sağlayacak. Kongre hem gençliğe hem de iş dünyasına ayna tutacak. “ dedi.

Akbal, kongrede ayrıca “100 fikir 100 şirket 10 milyon destek projesi”yle uygulanabilir, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş fikirlerine MÜSİAD’lı yatırımcılar tarafından destek sağlanacağını, Batı mutfağının ürünü olan “melek yatırımcılık” kavramının ötesinde bir girişimcilik modeli önereceklerini ve önerilecek yeni kavramın adını ise kongrede duyuracaklarını söyledi.

“İş Dünyasında Rızk-Risk İkilemi” temasıyla gerçekleştirilecek Kongrede, “İş Dünyasında Rızk”, “İş Dünyada Risk” ve “Bireysel Risk-Toplumsal Rızk” başlıklı 3 oturum yapılacak.

Kongrenin amacı genç işadamlarına yeni ufuk çizmek. İşadamlılığının sadece kar maksimizasyonunu değil aynı zamanda insan ruhunun inceliğine dokunan bir tarafının olduğunu söyleyenecek.

REKLAM ALANI